Appen: ‘Doc en Eliot de sterkste outsiders ooit’

11 september 2019 08:53

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Ruud: Zo, ik zit er klaar voor! De app-marathon van Kortebaandraverijen.nl.. Telefoon opgeladen, drie pakken koffie in huis… Vanaf vandaag vijf dagen lang onafgebroken appen over de kortebaan. Hoe mooi wil je het hebben? Tussen al de berichten door schijn ik ook nog opa te worden. Mijn dochter is vanmorgen met mijn vrouw naar het ziekenhuis vertrokken voor de bevalling. Kan ik in alle rust mijn berichten sturen! Uiteraard zal ik er appje aan wagen als de nieuwe Feyenoord-supporter het levenslicht ziet.

Benjamin: Dat is potverdikkie spannend, Ruud! Aangezien we in deze rubriek vaak proberen te raden wat het gaat worden: een jongen!

Leon: Telt het mee in de stand van de WinscoreCompetitie? Dan zeg ik een meisje!

Mathieu: Ik zet een switchrit in! Loting is trouwens bekend. Gaya Vip tegen Southwind Raptor en Fip Junior tegen Gently Boko. Loting is zwaar, maar wat wil je met zo’n veld? Gently is echt een pittige tegenstander. We hebben de laatste kortebanen gezien hoe snel ze is.

Leon: Onderschat je Fip nu niet een beetje?

Mathieu: Zeg alleen maar dat Gently Boko in vorm is.

Benjamin: Nou, inderdaad! Hoe die in Heemskerk over Panic Launcher heen vloog.. Niet te zuinig! Trouwens jammer dat op Ursy Flying na de andere Belgische prijswinnaars van De Haan zich niet hebben ingeschreven voor Purmerend. Ze waren allemaal ingeloot! Dat had een interessante discussie op kunnen leveren…

Mathieu: Prachtig veld! Maar ik houd voor het de winst op John de Leeuw of Lindsey Pegram. We zitten al weken naar dezelfde koers te kijken…;-) Dat gaat donderdag niet anders zijn. 1 – 3 – 5 – 7 – 10 – 12- 14 – 16 – 18 – 20 – 21 – 24.

Volgens de Appers kunnen alleen galoppades Southwind Raptor van een overwinning houden in Purmerend.

Ruud: Een ‘gemakkelijke’ Winscore deze keer: 1 – 4 – 5 – 7 – 10 – 12 – 14 – 16 – 18 – 20 – 21 – 24. Doc Holiday en Eliot Charisma hebben heel slecht geloot. Die kunnen zomaar tijdens de eerste omloop sneuvelen. Wat dat betreft heeft John de Leeuw het beter getroffen. Lordspirit is een beetje de weg kwijt na zijn tweede plaats tijdens het NK. Met vijf meter voor mag Andrea Swagerman geen probleem zijn voor Panic Launcher. En ja, Fip Junior gaat het niet gemakkelijk krijgen tegen Gently Boko. Een matige start kan fataal zijn. Gaya Vip kan alleen maar van Southwind Raptor winnen als deze startproblemen heeft.

Leon: Het is bijna onmogelijk om een winnaar te voorspellen in dit veld. Het is een cliché, maar het paard met het meeste geluk wint de koers! Southwind Raptor is de snelste van allemaal en aangezien er geen paarden vanaf 295 starten, is dat mijn winnaar. 1 – 3 – 5 – 7 – 9 – 12 – 13 – 16 – 18 – 20 – 21 – 24.

Ruud: Boven de vorige editie van Appen stond: ‘Southwind kan zich geen mispas veroorloven’. Ik noem geen namen, maar deze ‘meestervoorspeller’ zat er flink naast! Drie keer van de benen na de start, maar toch de kortebaan Heemskerk winnen.

Benjamin: Ha, daar zat ik al op te wachten! Allereerst noem ik mijzelf absoluut geen ‘meestervoorspeller’, hoewel de stand in de WinscoreCompetitie anders doet vermoeden. Wat ik bedoelde was dat Southwind Raptor na een galoppade in een volgende rit nog wel eens heel voorzichtig op de benen wordt gebracht door Lindsey. Daarbij geeft ‘ie geen vijf, maar minstens tien meter weg. Denk aan de kamprit in de derde omloop van vorig jaar in Warmond tegen Emi van Jip. Met zo’n voorzichtige start was hij in Heemskerk niet weggekomen en donderdag in Purmerend ook niet, daar is de concurrentie te sterk voor. Daarbij zat de loting niet tegen, telkens het oneven nummer, terwijl hij rechtsom steeds sprong. Dat neemt niet weg dat Southwind Raptor vorige week een bovenaardse prestatie leverde. In mijn verslag op Twitter vergeleek ik hem met Viva’s Limburgia en Mr Postman… Dan ben je groots hoor!

Ruud: Inderdaad, Southwind Raptor komt al aardig in de buurt!

Benjamin: Het gekke is dat Southwind Raptor nog nooit twee goede koersen achter elkaar heeft gelopen. In 2017 won hij (zeer) kort achter elkaar in Beverwijk en De Lier en daarna in Utrecht en ’t Zand, maar hij werd beide keren tijdens de tweede keer bijgeloot. Lijkt of ik alles uit de kast haal om maar een reden te verzinnen waarom Southwind Raptor niet gaat winnen… Nee hoor, het is heel simpel: wanneer ‘ie blijft draven, wint ‘ie de koers! Maar toch zet ik mijn geld donderdag op Archange de Jiel. Die vond ik in Heemskerk een bijzonder sterke indruk maken. 1 – 3 – 5 – 7 – 10 – 12 – 14 – 16 – 18 – 20 – 21 – 24.

Ruud: Ik dacht al, waar blijft de koploper met z’n prognose van de Winscore! Ik houd het ook op Archange de Jiel. Dat is de meeste stabiele factor met een toppikeur erachter!

Het lukte Archange de Jiel (rechts) in De Lier niet om Calistokingsdeep (links) te kloppen. Desondanks zien Ruud en Benjamin de ruin als een potentiële winnaar in Purmerend.

Leon: Doc Holiday en Eliot Charisma (foto boven) horen niet bij de favorieten. Ze treffen allebei een heel goede tegenstander tijdens de eerste omloop. Eliot is weer terug op z’n oude voer. Dominique heeft hem onder het zadel gewerkt en dat ging weer goed! Eerst het voorwerk maar even afwachten… Doc Holiday en Eliot Charisma zijn de sterkste outsiders die we ooit hebben gehad!

Benjamin: Ik weet niet wat Mathieu er uiteindelijk van heeft gebrouwen, maar in de prognose op de site had ik ze er allebei in eerste instantie helemaal niet bij staan. Wanneer je me een maand geleden had verteld dat ik ze allebei buiten een prognose zou hebben gelaten, had ik je voor gek verklaard.

Mathieu: Ik heb Eliot bij de outsiders gezet.

Benjamin: Al opa geworden, Ruud?

Ruud: Nee, nog niet! Ze zijn weer naar huis gestuurd. Het kan vandaag gebeuren, maar het kan ook nog enkele dagen duren. Ik heb natuurlijk wel in het ziekenhuis doorgegeven dat opa donderdag en vrijdag verhinderd is vanwege de kortebaan. Ze gaan proberen er rekening mee te houden!

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

Het is een cliché, maar het paard met het meeste geluk wint de koers!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.