Appen: ‘Calisto heeft het binnenbochtje’

10 juli 2019 12:31

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Mathieu: Loting staat online.

Leon: Dit is toch niet te voorspellen? Calvados heeft -5, maar mag gelijk tegen de beste kortebaner die meedoet op Egmond! Kan Calisto tien meter goedmaken? Ronny Brandt moet ook gelijk aan de bak tegen Boucher le Blanc, maar moet deze omloop wel doorkomen. Ik denk dat er meer vragen komen dan antwoorden, want Chaman tegen Hero…

Benjamin: Chaman wint toch gewoon van Hero? Ging als een grootvorst in Sassenheim. Alleen drie ritjes achter elkaar is net te veel.

Mathieu: Calvados krijgt het lastig hoor tegen Calisto, die heeft het laatste binnenbochtje! Maar is wel mijn favoriet, net als Archange de Jiel. Als outsiders wil ik Hind Beuckenswyk en Hannie Swagerman noemen. De eerste wordt steeds beter. Hannie blijft nu vlak en had de pech zaterdag tegen Gaya te loten. En die doet nu niet mee.

Benjamin: Ik zal met je favoriet nog wel even afwachten of Sjaak Snoek hem niet rijdt 😉

Leon: Calvados is ook mijn favoriet. Kunnen ze hem met -5 ook met wildcard inschrijven voor Hoofddorp?

Mathieu: Ja.

Leon: Dan gaat dat ook gebeuren denk ik. Ruud, kom er maar in!

Ruud: Even andere dingen aan mijn hoofd. Ik kom er morgenochtend op terug. Soms moet je prioriteiten stellen.

Leon: Volledig mee eens! Voor de plaatsen noem ik nog Ronny Brandt.

Ruud: Ik heb even gekeken naar de statistieken van Egmond aan den Hoef. Die zijn heel bijzonder. Van 2006 tot en met 2013 heerste de familie Pools. De laatste vier jaar was het John de Leeuw die namens Stal de Groningers zegevierde. Nu is de vraag. Wat zijn statistieken waard? Statistisch gezien komt de eerste nederlaag in jaren van John de Leeuw in Egmond steeds dichterbij. Vraag is dan, of dat dit jaar al aan de orde is. Gezien het deelnemersveld denk ik dat John een eerste kans heeft om zijn zegereeks voort te zetten. Vraag is alleen met welk paard. En als het niet lukt, is daar altijd Jaap van Rijn nog die met Archange de Jiel de hegemonie van Stal de Groningers kan continueren. De Winscore wordt een lastiger verhaal: 1-4-6-7-10-11-13-15-18-19-22-24. Zeker met dat laatste binnenbochtje kunnen er nog wel eens wat verrassingen komen.

Stal de Groningers en John de Leeuw scoren al vier jaar achter elkaar in Egmond aan den Hoef.

Leon: 1-4-5-7-10-11-13-15-18-20-22-24.

Mathieu: 1-4-6-8-99-11-13-15-18-20-22-24.

Benjamin: 1-4-6-8-9-11-13-15-18-20-22-24. Stand Winscore-competitie: 1. Leon 44, 2. Mathieu 43, Ruud 41 en Benjamin 41. Ik heb toch ernstig getwijfeld over de rit Calvados – Calisto. Tien meter is enorm veel, maar voor een goede Calisto zeker te doen. Laatste binnenbocht scheelt minstens twee meter, dan zijn het er nog maar acht. Ik kies in Egmond daarom voor Archange de Jiel en Go Star. Van de laatste verwacht Leon dat hij de eerste omloop niet overleeft. Waarom?

Leon: Cha Cha Cha vind ik een paard dat af en toe kan pieken. Misschien met Lindsey erachter zou dit best wel eens het moment kunnen zijn.

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.