Appen: ‘Brouwer-finale is droomscenario’

6 augustus 2018 07:20

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Mathieu: Emi tegen Calisto dinsdag! :-O

Ruud: Jemig, had verwacht dat Emi in Beverwijk zou starten.

Mathieu: Dat kan nog gewoon. Nootdorp is ook eigenaar. Wat dat betreft wel leuk.

Ruud: Zeker leuk! En ik begrijp dat als we op de site Calisto tippen Emi gewoon doorgaat naar de tweede omloop!

Ben: Lindsey maakt zich niet populair bij de 87 eigenaren van Emi… 😉  1-3-5-7-9-11-13-15

Ruud: Lindsey heeft zich in Santpoort na de eerste omloop tenminste tegenover één eigenaar van Emi netjes verontschuldigd. Die andere 86 kon ze zo snel niet bereiken. Maar ze kan het dinsdag weer een beetje goedmaken. Moet Emi natuurlijk wel blijven draven!

Leon: Er zijn altijd kansen, lopende is Calisto niet te kloppen, maar… is ook niet de gemakkelijkste. Ik denk echter dat Calisto ook deze kortebaan wint. Wat een rit tussen Cattiva en Barbert! En zo zijn er nog een paar ritten waar we vuurwerk van kunnen verwachten: Bronco Boko – Crazy Lover en El Salvador – Casanova. Bizar Zandbergen deed het erg goed op het gras van Stompwijk. Kan hij het ook op het hete asfalt van Nootdorp? 1-3-5-8-9-11-13-15.

Leon gaat na Santpoort voor Calistokingsdeep als winnaar.

Ruud: 1-3-5-7-9-11-14-15. Zoek de verschillen! Ik zie toch altijd liever een kortebaan met 24 paarden, of beter nog 28. Dan valt er meer te kiezen. Nu hebben ze de kortebaan speciaal ingekort voor Cattiva Byd. Die heeft er aan het einde geen zin meer in. Dat is nu opgelost, gewoon een omloop minder!

Leon: 32 zou het mooiste zijn. Je kunt een paar kortebanen per jaar gemakkelijk op 32 zetten.

Ruud: En dan ’s morgens om 10 uur beginnen?

Leon: Nee, 13.00 uur. Maar dan wel echt op dat tijdstip starten! Zijn we af van het terugloten. Ik blijf dat een rare regel vinden. Dan heb ik liever nog een stilstaand nummer.

Mathieu: Nee joh, dat duurt toch veel te lang? Dat houden wij nog wel vol, maar de gemiddelde eenmalige bezoeker blijft voor altijd een eenmalige bezoeker. De eerste omloop is dan te vergelijken met de 10 kilometer schaatsen, en dan alle ritten voor de laatste dweilpauze!

Ruud: Het kan wel, maar dan moet je de pikeurs wel eerder waarschuwen om de gang erin te houden, zoals Thomas Bos in Santpoort. 😉 Het Koningshuis beledigen mag niet, maar het voetvolk straffen wel! Ik moest trouwens in Santpoort weer blazen. Ze staan echt elk jaar op dezelfde plek. Zou dat gewoon in het draaiboek van de organisatie staan?

Mathieu: Komt vast vanuit de organisatie. De boetes worden het andere jaar ingezet bij de toto, vandaar dat record! 😊

Ruud: Komende week trouwens een druk programma met Alkmaar, Nootdorp, Duindigt en Beverwijk.

Leon: Nootdorp en Duindigt ga ik, Beverwijk sla ik over.

Mathieu: Zonde, ideaal baantje voor Emi. Ik ben benieuwd welk paard van Lindsey Pegram ze loot! Het is voor Nootdorp heel makkelijk om Calisto en Cattiva te noemen, maar ik heb geleerd dat je altijd voor ‘komende’ paarden moet gaan. In dat geval noem ik Bizar Zandbergen. Die was in zijn eerste start al zo goed. En ik ben van fan van zijn pikeur! 1-3-5-8-9-11-14-15.

Leon: En die pikeur heeft al eens gewonnen in Nootdorp. Weliswaar een ponyrace, maar toch… is bekend met de baan.

Mathieu: Kind van de streek, zou leuk zijn!

Benjamin: Het lijkt mij duidelijk dat ik na de Vriendendag geen weddenschappen meer afsluit wat betreft Bizar Zandbergen. Toen hij in de halve finale de eerste rit van Doc Holiday won, dacht ik dat ik gek werd.

Benjamin waagde zich voor Stompwijk aan de uitspraak dat Bizar Zandbergen de kortebaan niet ging winnen en kreeg het dus wel even benauwd.

Leon: In gedachten zag je de Amsterdamse kruizen al op je rug zitten.

Benjamin: Ik was inderdaad al aan het overdenken hoe ik in godsnaam onder die weddenschap kon uitkomen. Maar in feite had ik de tip serieus moeten nemen. Rob van Toor had vroeger ook Florida Way. Hij weet dus best hoe het kortebanen werkt. Weet je wat, ik ga dinsdag voor de broers Brouwer. Bizar Zandbergen of Casanova. Volgens mij moet ik dan een heel eind komen. Een finale tussen die twee is een droomscenario.

Ruud: Vorig jaar in Heemskerk kwam Casanova ook terug van een zware blessure en won direct de koers. Dus met dezelfde pikeur als toen en op een soortgelijke strakke baan zie ik hem zeker als één van de favorieten. Maar als Cattiva in orde is, gaat ze de titel prolongeren. Daarnaast was ik donderdag onder de indruk van Calisto. Dat zijn mijn drie paarden. Blijven er dertien outsiders over. Heb ik ze toch even alle zestien genoemd. Het heeft dus wel een voordeel zo’n klein veldje!

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Nootdorp kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner of hier en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.