Appen: ‘Bijzonder dat kortebaners kunnen stayeren’

10 juni 2019 08:29

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Mathieu: Deelnemers staan online!

Benjamin: Doc Holiday vs Panic Launcher… Vuurwerk!

Leon: Jeetje wat een lastig veld weer! 270 paarden, debutanten…

Mathieu: En de comeback van Wim van der Mespel.

Leon: Ondanks de moeilijke loting ga ik voor Doc Holiday als winnaar!

Benjamin: Dat paardje van Van Dooyeweerd, nakomeling van Timoko! Dat kan je een fles champagne kosten Leon.

Leon: Haha, graag. Ben benieuwd! Farofera is inderdaad van Timoko. Ze is haar carrière in Frankrijk gestart, maar heeft inmiddels ook in Nederland gelopen. Op 19 mei liep ze over 2600 meter op Wolvega in 17,6 naar de vijfde plaats. Ze heeft voornamelijk langere afstanden gedaan, dus qua inhoud zit het wel goed. Nu alleen nog de kortebaanspeed.

De appers verwachten dat de Stal Meiden van Assum opnieuw een feestje kan vieren.

Mathieu: Ik blijf het bijzonder vinden dat veel kortebaners ook kunnen stayeren en andersom. Jorrit Bergsma gaat toch ook niet ineens het WK sprint doen?

Benjamin: Zullen we die irritante Jorrit Bergsma er ff buiten houden?

Mathieu: Abdi Nageyee gaat toch ook niet ineens de 100 meter doen. Beter?

Benjamin: Maar noem jij eens twee paarden die kortebanen hebben gewonnen en stayerskoersen? Remi Star krijg je van mij.

Mathieu: Eliot Charisma!

Leon: Die heeft inderdaad een stayerskoers gewonnen over 3100 meter op Alkmaar. Het is trouwens het plan om op Sassenheim met hem te starten.

Benjamin: Ik moet eerlijk bekennen dat mijn motivatie na Wognum wel gestegen is. Zeggen jullie het of moet ik zelf neerpennen? 0 fout! Netjes hoor, voor het eerst sinds bijna 3 jaar of zo. Maar goed, de tussenstand na Wognum: 1. Leon 20, 2. Benjamin 19, 3. Ruud 18, 4. Mathieu 17. Ik vind het een moeilijke Winscore. De rit Discovery’s wish vs. Soundwind Raptor is al een hele kluif.

Leon: Die wint Southwind zonder probleem.

Benjamin: Je zou zeggen dat Southwind die rit wint, maar als je al op zoek bent naar een switchrit is dit er eentje. Vorig jaar in Warmond scheelde het maar weinig tussen die twee.

Mathieu: Southwind zijn startproblemen lijken opgelost. Ik ga er vanuit dat hij net als vorig jaar in Assendelft nog een koersje nodig had. Dus hij kan sneller. Als dit klopt, is hij mijn winnaar. En klasse hoor Ben, die Winscore!

Leon: Southwind is een maandje verder in training en ja, dat is mijn eerste uitdager van Doc Holiday. Doc krijgt het zeker niet cadeau in de eerste omloop maar met de voordraai moet het lukken om door te komen. De Winscore is bijna niet te voorspellen maar ga toch een poging doen: 1-4-5-7-9-12-14-16-18-20-22-23.

Ruud: Ik heb de eerste twee kortebanen leergeld betaald. Doc Holiday is gewoon mijn winnaar. Vanuit het land van onze oosterburen, ik ben dus op locatie, moet ik de Duits gefokte Doc Holiday ook wel op één zetten. Dat stellen ze hier wel op prijs. Bizar Zandbergen won vorige week nog op magistrale wijze een koers over het gras van Duindigt en is dus, net als de pikeur van dienst, in vorm. Maar de eerste uitdager van Doc Holiday is in mijn optiek ook Southwind Raptor. Dan hier nog even snel mijn Winscore voordat ik straks weer geen bereik heb en jullie een opsporingsbericht moeten laten uitgaan: 1-4-5-7-9-12-14-16-17-20-22-23. Grüss gott!

Mathieu: 2-4-5-7-9-12-14-16-17-20-22-23.

Benjamin: Ik denk dat een baantje van 280 meter te kort is voor Southwind Raptor. Die pakt zijn tegenstanders vaker net voor de finish dan net na de start. Doc Holiday is daarom mijn winnaar. Mocht ie echter de eerste omloop niet overleven, dan is het zijn tegenstander die de koers wint. Ideale koers voor een duo- of triospel. Winnaar staat al vast. Of ben ik te voorbarig?

Southwind Raptor is de eerste uitdager van Doc Holiday.

Leon: Klopt, Doc-alle is een goede weddenschap. Verliest hij van Panic Launcher, dan weet je in elk geval dat je alsnog ver gaat komen.

Benjamin: Het voorspellen van de overige drie paarden in de vierde omloop is een hels karwei. Kan er wel acht noemen die daarvoor in aanmerking komen. Bizar Zandbergen is er één om in de gaten te houden. Dat beestje kan echt knoeperhard! 2-4-5-7-9-11-14-16-17-19-22-23.

Ruud: Ik heb me trouwens suf gezocht in de kortebaanhistorie. Maar kom die Timoko nergens tegen. Was dat zo’n goede kortebaner dan?

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

Zeggen jullie het of moet ik zelf neerpennen? 0 fout! Netjes hoor

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.