Appen: ‘Wat betreft Ronny Brandt volledig bijgedraaid’

1 augustus 2018 18:49

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Benjamin: Santpoort opengesteld. Hoe kan het dat de qua omzet grootste kortebaan van Nederland zoveel moeite moet doen om het veld vol te krijgen? Nu worden er weer enkele zgn. ‘bijbellers’ toegevoegd. Dat was vorig jaar ook het geval en dat heeft qua sport helemaal niets opgeleverd. In feite waren er toen drie stilstaande nummers extra in het programma opgenomen. Maarre.. hoe zat het nu met de Winscore-Competitie in Stompwijk? Ik had een beschamend aantal van zeven fouten. En jullie?

Leon: Ho, stop. Je mag toch je slechtste score schrappen?

Benjamin: Nee, juist niet.

Ruud: Ga je nu als competitieleider aan ons de tussenstand opvragen?

Benjamin: 1. Mathieu 96, 2. Leon 91, 3. Ruud 88 en 4. Benjamin 84.

Mathieu: Ik weet niet hoe het bij jullie werkt, maar des te langer ik erover nadenk, des te meer wedmogelijkheden ik bedenk. In Stompwijk had ik van donderdag tot maandag de tijd. Er kwamen steeds meer ideeën bij me op gedurende het weekend. Als Santpoort een hoge omzet wil, lijkt het me beter om eerder die deelnemers te publiceren. Dan maar 22 paarden! En dan nog een laatste puntje. De Hoofdstraat in Santpoort ontploft bijna. Als je er neutraal naar kijkt, zoveel mensen op een hoopje met de paarden er in volle vaart langs… Kan dat nog wel?

Leon: Ik ben het volledig met je eens!

Benjamin: Een vol veld is niet nodig. In 2009 werd in Santpoort het nationale omzetrecord verbroken met slechts zeventien paarden…

Mathieu: Sowieso is dat gedoe over die omzet overschat. Ik wil een mooie koers! Bij een avond in de kroeg wil je ook gewoon een gezellige avond. Kan het jou verder schelen of er een bieromzetrecord wordt verbroken!

Mathieu noemt Graceful Boko als mogelijke verrassing.

Leon: Het is net zoals in Heemskerk, 70% komt voor het bier.

Mathieu: Santpoort heeft wel degelijk een hoog aantal kijkers en fanatieke volgers. Dat gejuich is wel gaaf hoor. Loting is trouwens binnen. Pffff, Emi van Jip tegen Southwind Raptor!

Ruud: Kan mijn Emi-shirt al na één omloop weer de kast in.. en kunnen we na afloop zeggen dat we van de latere winnaar hebben verloren! Maar wellicht heeft Southwind zijn dag niet!

Mathieu: Mijn tip: Southwind Raptor, Ronny Brandt of Ariana Trojborg. Calistokingsdeep kan ook, maar dan moet het wel de hele middag goed lopen. Voor de plaatsen noem ik opnieuw Graceful Boko.

Benjamin: Ik noem voor de plaatsen Every’s wish. Ze verbetert nog steeds en kan met haar snelle start ver komen. Maar deze is gewoon voor Ronny Brandt. Na Sassenheim dacht ik dat ‘ie nooit meer een kortebaan zou winnen, maar ik ben volledig bijgedraaid.

Mathieu: Ronny Brandt is de degelijkheid zelf, een beetje PSV. Dus ik snap jou wel, Ben! Wij Ajacieden zien meer in Southwind Raptor.

Ruud: Als Feyenoorder ga ik dan maar tegen beter weten in voor Emi van Jip! Maar ik geef toe, 020 uit is altijd lastig.

Benjamin: Ronny Brandt heeft inderdaad nog geen misstap gemaakt, in Warmond één keertje te vroeg van start, that’s it! Ik hoor van meer mensen dat ze Ronny Brandt hadden onderschat. Zijn tweede plaats in Hoofddorp heeft een hoop mensen de ogen geopend. 1 – 3 – 6 – 7 – 9 – 11 – 14 – 16 – 18 – 20 – 21 – 23.

Ruud: De mijne ook in elk geval! Paardje is trouw, rustig en beheersd. Precies wat je nodig hebt op de kortebaan. Mijn Winscore: 1 – 3 – 6 – 7 – 9 – 11 – 14 – 16 – 18 – 20 – 21 – 23. Precies dezelfde als Ben! Kan hij ook niet inlopen… Normaal ben ik eigenwijs en ga ik voor verrassingen, maar ik zie ze zo snel niet. Deze Winscore is een stuk eenvoudiger dan die van Stompwijk toen een aantal favorieten elkaar direct in de eerste omloop trof. Dat was ook te zien aan de scores. Met 4, 5, 6 en 7 fout hadden we net zo goed met dobbelstenen kunnen gooien.

Mathieu: 1 – 3 – 6 – 7 – 9 – 11 – 14 – 16 – 18 – 20 – 21 – 23. Sorry, ook dezelfde!

Benjamin: Ja, lekker is dat. Dus jullie nemen precies dezelfde paarden als iemand die vier straten achterloopt op de rest…

Mathieu: Ik zie geen ruimte om een andere straat in te slaan.

Ruud: Wij hebben dit keer alle vertrouwen in jou, Ben! Wij nemen aan dat je van je zeven fouten in Stompwijk hebt geleerd.

Mathieu: Ik twijfel nog bij Blue Diamond As, die loopt momenteel geen rit uit. Up Up and Away kan ook best doorkomen, maar die werd het in Hoofddorp een beetje zat.

Ruud: Eens wat betreft Up Up and Away, maar als Calistokingsdeep geen rare dingen doet, heeft hij geen partij. Leon, waar blijf je? Appen moet live! Heel Santpoort zit op jouw switchrit te wachten! Ik zou gewoon ook voor dezelfde Winscore gaan. Sta je in elk geval tot Nootdorp boven mij.

Leon: 1 – 3 – 6 – 7 – 10 – 11 – 14 – 16 – 18 – 19 – 21 – 23. Ik denk aan een paard vanaf 295 meter voor de winst, dus Hero Baldwin of Ariana Trojborg. Voor de plaatsen komen er veel in aanmerking. Ronny Brandt, Southwind Raptor, Columbine Lep, Calistokingsdeep en Diesel Scott.

Leon ziet in Ariana Trojborg een topfavoriet.

Ruud: Oh, je gaat ze weer allemaal noemen… Je hebt trouwens veel vertrouwen in Lindsey zie ik…

Leon: Haha. Dat doe ik toch altijd! Ik zie trouwens best kansen voor Emi van Jip. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Ik hoorde tijdens de Vriendendag een mooie uitspraak: Dekker gaat lekker! Maar het is niet gemakkelijk om hier iets uit te halen. Als duo zou ik 5 – 9 – 12 op de eerste plaats spelen en alle op de tweede plaats.

Benjamin: Vergeten we Columbine Lep niet?

Ruud: Is volgens Ruud Pools weer op de weg terug. Die mag je nooit vergeten!

Benjamin: En Blackpearl hebben we ook nog niet genoemd.

Ruud: Die heeft in de eerste omloop twee pittige inhaalraces voor de boeg. Dat moet wel lukken, maar hoeveel kracht gaat dat kosten? En daarna?

Benjamin: Daar kan ik in mee.

Mathieu: We hebben voor het eerst Hannie Swagerman niet genoemd, zelfs Leon niet. Dan weet je het wel…

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Santpoort kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner of hier en meld je aan!

Normaal ben ik eigenwijs en ga ik voor verrassingen, maar ik zie ze zo snel niet

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.