Appen: ‘Beginnen? Net de kerstspullen opgeborgen’

4 mei 2018 21:14

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Benjamin: Lekker veld voor de Winscore dit…

Ruud: Wat lees ik nu? Gaan we al weer beginnen? Voor mijn gevoel heb ik net pas de kerstspullen opgeborgen. Ik heb zelfs mijn winterbanden nog onder mijn auto. Wat gaat de tijd toch snel! Wel leuk om iedereen komende zaterdag weer te zien. Ik twijfel echter of ik wel moet gaan. Komende zaterdag speelt Spijkenisse tegen Quick Boys, met Dirk Kuyt, in mijn achtertuin. Dat mag ik eigenlijk niet missen! Maar ja, het leven bestaat uit het moeten maken van keuzes. Spijkenisse is geen Feyenoord, dus ik hou het maar op Assendelft.

Mathieu: Moeten we ons serieus over dit veld buigen? Twaalf debutanten! En dan ook nog Blackpearl Trans R tegen Barbert….

Leon: Echt een heel mooi veld om het seizoen mee te beginnen! Ik ga hier wel voor de echte klasbakken. Blackpearl, Zero Option Lane en Dutch Buitenzorg. Normaal ook Barbert, maar die moet direct achterom bij Blackpearl. Zero komt terug van een blessure, maar presteert altijd goed in Assendelft. De eerste rit is ook lastig, Chaman Rapida is achterom ook vaak snel weg. Ik zie de winnaar uit één van deze vier komen, of er moet een debutant tussen zitten wat een toekomstige crack blijkt te zijn.

Benjamin: Vier klasbakken die starten vanaf 305 meter. Dat biedt mogelijkheden voor de drie vierjarige deelnemers.

Mathieu: Natuurlijk gaan we voor de klasbakken. De debutanten geven we nog even de tijd. Maar er zijn één of twee debutanten die wel ver gaan komen. Het is de kunst die er tussenuit te halen. Wie kan er wat over hen vertellen? Ik begreep dat Crazy Lover talent heeft. Daarnaast is Jan van Dooyeweerd een opvallende gast. We waren hem even kwijt vorig seizoen. Hij komt nu met een vierjarige deelnemer. Heeft hij snode plannen?

Leon: Alle debutanten zullen thuis geprobeerd zijn, maar draaien tussen de hekken, de omgeving, met een paard ernaast.. Het is toch altijd even afwachten. Ik zorg dat ik er op tijd ben om het voorwerk te zien.

Mathieu: Kom op Leon, ik begrijp dat je even moet warmdraaien. Maar met clichés komen we het seizoen niet door. Je bent een insider. Wat heb je in de wandelgangen gehoord?

Leon: Ik ben niet in de wandelgangen geweest, heb een winterslaap gehad.

Mathieu: Als ik trouwens uit de bekende namen moet kiezen, ben ik heel uitgesproken: Southwind Raptor! Alle spiertjes zijn weer pijnvrij, mijn winnaar!

Leon: Southwind Raptor krijgt het niet gemakkelijk met Chaman Rapida.

Southwind Raptor won vorig seizoen vier kortebanen, in Beverwijk (foto), De Lier, Utrecht en ’t Zand.

Mathieu: Wanneer Southwind niet springt, maakt zijn tegenstander niet uit.

Leon: Ik heb dit jaar trouwens mijn Winscore-competitietitel te verdedigen. Zal hem er daarom als eerste ingooien, zodat jullie je daar op stuk kunnen bijten. 2 – 3 – 5 – 7 – 10 – 11 – 14 – 16 – 17 – 20 – 22 – 23.

Mathieu: 1 – 3 – 5 – 7 – 10 – 11 – 14 – 15 – 17 – 19 – 22 – 23.

Ruud: 1 – 3 – 5 – 8 – 10 – 11 – 14 – 15 – 17 – 20 – 21 – 23. Ik kan dit seizoen zonder schaamte mijn voorspellingen doen, want ik heb er immers geen kijk op, getuige mijn laatste plaats vorig jaar in de Winscore-competitie. Gelukkig kon ik niet degraderen en kan het dit seizoen alleen maar beter gaan. Met vier deelnemers ga ik voor een podiumplaats. Over keuzes gesproken, ik heb ook besloten een aandeel te nemen in Emi van Jip. Al was het maar alleen om dit geweldige initiatief te ondersteunen. Eigenlijk zouden meer liefhebbers dat moeten doen! Jammer dat ze is uitgeloot, wellicht kan ze een trainingsrit lopen tegen Viva’s Limburgia. Weet ze gelijk waar ze staat!

Benjamin: Ik zie Barbert die rit niet winnen van Blackpearl Trans R. Die is tijdens de eerste omloop niet te kloppen.

Leon: Barbert won vorig jaar in Utrecht ook in de eerste omloop achterom van Blackpearl.

Benjamin: Viva’s Limburgia neemt trouwens afscheid zaterdag. De beste kortebaner ooit?

Leon: Weet ik niet. Zou Viva’s het winnen van Mr Postman of Mister Diamond? Allouez was in zijn tijd ook een crack. Viva’s hoort hoe dan ook wel in de Top 5 thuis.

Benjamin: Het is inderdaad onmogelijk om ze met elkaar te vergelijken. Wellicht was Mr Postman wat constanter, maar als Viva’s zijn dag had, liep ‘ie iedereen naar huis. Heel bijzonder! Tegen een Viva’s in topvorm was niemand bestand. Iemand trouwens nog een laatste woord?

Mathieu: Je hebt zelf nog niet eens een winnaar genoemd. Schiet daar eens mee op, Ben Hurry!

Benjamin: Sorry, ben er een paar dagen tussenuit geweest. Ik loop nog een beetje achter. Mijn winnaar: Lindsey Pegram. 1 – 3 – 5 – 8 – 10 – 11 – 14 – 16 – 17 – 19 – 22 – 24.

Ruud: Dan zal ik wat specifieker zijn: Zero Option Lane. Heeft een jaar de tijd gehad om zich voor te bereiden.

Leon: Normaal ligt Assendelft Zero altijd wel, maar in verband met zijn blessure hou ik een slag om de arm.

Benjamin: Met Zero Option Lane weet je het immers nooit!

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan in Assendelft kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

Ik begrijp dat je even moet warmdraaien, maar met clichés komen we het seizoen niet door

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.