Appen: ‘Barbert is back en een favoriet voor de zege’

19 september 2018 14:12

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een eigen mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Mathieu: Deelnemers staan online!

Benjamin: Southwind Raptor gaat dit winnen. Hij heeft een paar koersjes overgeslagen, dan is hij op z’n best! Qua snelheid is hij alleen te kloppen door Eliot Charisma, maar die heeft een vreselijke loting.

Mathieu: Fleur Swagerman is goed, maar die kan hij op snelheid wel hebben toch? Wordt alleen weer een gedoe in het startvak.

Benjamin: Precies! En juist dat gaat hem opbreken.

Ruud: Lindsey Pegram treft Frans van der Blonk zelfs twee keer. Gelukkig zit er bij de tweede confrontatie tien meter verschil, dat scheelt! Als Hannie blijft lopen, krijgt Southwind Raptor nog een zware dobber.

Leon: Eliot gaat dit keer gewoon winnen van Fleur. Southwind zal dit keer fit zijn, maar tien meter inhalen op een lopende Hannie zal een hele klus worden.

Eliot Charisma (rechts) ging vorige week in Purmerend in de fout na een lange strijd in het startvak tegen Fleur Swagerman.

Ruud: Zal ik dit keer maar als eerste mijn Winscore invullen? 2 – 4 – 5 – 8 – 9 – 11 – 14 – 16 – 18 – 20 – 21 – 23. Appeltje-eitje deze keer! Heb zelfs geen switchritten. Voorwaarde is wel dat Marco Spin niet twee keer te vroeg van start gaat. Ik hoop dat hij geleerd heeft van Hillegom. Barbert verkeerde in een bloedvorm! Marco moet niet alleen op zichzelf letten, maar ook op zijn tegenstander en de starter. Hij moet daarbij gecoacht worden, zoals Aad Pools dat met Bo Sprengers doet. Het is niet voor niets een leerlingpikeur!

Mathieu: Dat te vroeg starten kwam toch door het steeds activeren van de startpalen?

Ruud: Dat speelde wel mee, daar moeten ze eens iets op vinden!

Benjamin: Dat Marco Spin twee keer te vroeg startte, is niet alleen hem aan te rekenen. Er waren op dat moment twee talenten in het startvak, één met vlaggen en één op de sulky. Je kunt talenten niet kwalijk nemen dat ze nog niet denken en handelen als doorgewinterde profs. Gewoon een momentje van ‘op het verkeerde moment op de verkeerde plaats’. En wat betreft Barbert, die was zeker in vorm! Voor Hillegom vergeleek ik hem met Dirk Kuyt die niet goed genoeg meer was voor het basiselftal tijdens zijn laatste jaar bij Feyenoord, maar gelukkig is die passage niet geplaatst. Zoals Barbert in Hillegom die rit van Bachelet won, weergaloos! Nee, Barbert is back en wat mij betreft een favoriet voor de zege.

Leon: 2 – 4 – 5 – 7 – 9 – 11 – 14 – 15 – 17 – 20 – 21 – 24. Ik ga voor Eliot Charisma als winnaar. Hij is afgelopen week door meesterhoefsmid Wim van der Mespel op de juiste ijzers gezet en is volgens zijn trainer topfit! De rit Verseau Blue tegen Hero Baldwin geef ik aan Verseau vanwege het voordraaien. Southwind Raptor zal behandeld zijn. Meestal is hij dan in orde, maar hij zal geen twintig centimeter mogen weggeven tegen Hannie Swagerman, want die heeft snelheid. Lindsey zal scherp moeten starten.

Ruud:  Verseau werd in Purmerend erg gemakkelijk geklopt door Hero, ook achterlangs. Wat weten we van onze enige debutant? Krista Timmer doet het goed op de kortebaan. Heb die laatste overwinning op Emmeloord nog op mijn netvlies staan. Ene Gerco Impuls leek die koers te gaan winnen, maar Eva Hallinck kwam wel zo hard af en overal tussendoor zeilen, daar was geen houden meer aan. Maar of zij bij haar debuut Evison kan kloppen, waag ik te betwijfelen. Leon, jij blijft volharden in Casanova? Werd in Purmerend weliswaar geklopt door Action Invit, na Medemblik weten we dat dat geen kleintje  is…

Leon: Jazeker! Wanneer Casanova na zijn uitschakeling wordt gewerkt, zie ik verbetering!

Ruud: Alleen lopen ze allemaal goed, dat moet jij inmiddels toch wel weten! Rick Wester heeft Hayley Scott, Casanova’s volgende tegenstander, in Medemblik nog gewerkt. Je raadt het nooit, ook ik zag verbetering. Maar we zijn het op veel punten wel eens. Ik zie ook Eliot Charisma als winnaar, ondanks een vervelende loting in de eerste omloop. Maar ik neem aan dat hem het scenario van Purmerend niet nogmaals zal overkomen. Zijn grootste uitdagers zoek ik niet tussen de paarden vanaf 295 meter. Hero Baldwin en Contador kunnen ook ver komen. Vuurwerk voor de strijd om het kampioenschap bij de pikeurs is gegarandeerd.

Benjamin: Hayley Scott is mijn dark horse. 2 – 4 – 5 – 8 – 10 – 11 – 14 – 16 – 17 – 20 – 21 – 23. Geen muntjes deze keer, maar niet zeker van mijn zaak.

Rick Wester rijdt Hayley Scott donderdag voor de eerste keer op de kortebaan. Maandag werkte de combinatie al samen.

Mathieu: Ik vond Hayley goed gaan in het voorwerk van Hillegom, maar werd in Medemblik te gemakkelijk geklopt. Mijn winnaar is Contador! Ik heb hem één keer in Venhuizen zien vliegen. Tijdens de finale was het toen ineens over. Die Contador zag ik maandag weer in Medemblik. Het is een kwestie van de juiste balans zoeken tussen springen en snelheid. Dat is de familie Pools wel toevertrouwd. Eliot Charisma is mijn andere troef. Minstens zo grillig, maar op snelheid onklopbaar! 2 – 4 – 5 – 8 – 9 – 11 – 14 – 16 – 17 – 20 – 21 – 24.

Ruud: Ik vind het minstens zo belangrijk dat we een goede koers krijgen voorgeschoteld. Maandag ruim vierhonderd kilometer gereden, niks verdiend bij de totalisator, maar wel genoten van een geweldige koers in Medemblik! En dan lieten nagenoeg alle favorieten het afweten en was het niet de gemakkelijkste baan. Dat zegt dus helemaal niets!

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Enkhuizen kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner of hier en meld je aan!

Maandag ruim vierhonderd kilometer gereden, niks verdiend bij de totalisator, maar wel genoten van een geweldige koers

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.