Appen: ‘Alles het tegenovergestelde van Leon’

24 september 2019 11:59

Welk paard wint de komende kortebaan? En hoe kun je de Winscore het beste invullen? Redactieleden Ruud, Benjamin en Mathieu hebben hier allemaal een mening over. En dan bemoeit kenner Leon zich er ook nog eens mee. Op Whatsapp bestoken ze elkaar met tips en meningen.

Benjamin: Dat zat er al een beetje aan te komen. 20 in Roden… ☹ Sinds Schagen zijn er al geen debutanten meer gestart, nu hebben we er ‘slechts’ drie. Dat is erg mager voor Roden-begrippen.

Mathieu: We missen de lokale gelukzoekers!

Ruud: Ik kan me niet heugen dat Roden niet het maximale aantal deelnemers had. Dat vind ik geen goed teken. Waar zijn ze gebleven de Miekes van der Meer en Luitjes de Vries? En vorig jaar hadden we nog Sven Schraal met twee paarden van Marcel Hauber. Nu niets van dit alles!

Mathieu: Precies, dat bedoel ik.

Ruud: Met de publieke belangstelling en de totalisatoromzet zat het best loslopen, maar zonder paarden kun je geen kortebaan organiseren. In dat opzicht best zorgelijk. John de Leeuw kampioen, zat er al een tijdje aan te komen natuurlijk. Behalve voor Lindsey Pegram klaarblijkelijk, die is pardoes aan de drank gegaan.😉 Ze rijdt in Roden een ritje voor Stall Tequila. Dat wordt slingeren geblazen. En Danny gaat in bikini…

Mathieu: Ik houd het maar weer op Lindsey of John. Barbert of Calistokingsdeep. Ronny Brandt kan natuurlijk ook. 2-4-6-8-9-12-13-15-17-20.

Ruud: Ook geen 295-paarden aan de start. Ik denk dat we mogen stellen dat het niet het seizoen is van de vierjarigen.

Benjamin: Dat is het zeker niet. Maar geef de trainers eens ongelijk. Waarom naar een kortebaan afreizen als je weet dat je kansloos bent? Dit was een mooi koersje geweest voor bijvoorbeeld Gerson Boko vanaf 295 meter. Hetteling was dan misschien gekomen en had nog twee paarden meegenomen. Maar nee, Gerson loopt één keer in het prijzengeld, treft in Enkhuizen een buitenaardse Doc Holiday en is zijn startontheffing kwijt. Ik weet het, ik val in herhaling. Maar dit kan toch niet de bedoeling geweest zijn van de nieuwe reglementen?

Leon: 2-4-6-8-10-12-13-15-17-20

Mathieu: Je valt inderdaad in herhaling Ben… Wij allemaal trouwens met onze prognoses. Ze beginnen te lijken op die rubriek van ‘Boudewijn Buch’ die de WK-kwalificatie in Oceanië analyseert voor Studio Spaan. Ik denk 2-0!


Mathieu:
Nu ik het zo terugkijk, zie ik veel overeenkomsten! 😊

Ruud: 1-3-5-7-9-11-14-16-18-19

Leon: Ik heb even geïnformeerd over Calisto, maar het lijkt erop dat het allemaal okay is. Maar dat kun je pas met zekerheid na de eerste omloop zeggen. Ik verwacht eigenlijk wel wat van Dutch Buitenzorg. Hoeft niet zover te reizen en als hij met Djimmy de starts goed doorkomt dan is het mijn winnaar.

Benjamin: Ik weet het niet hoor, Leon. Ik zie dat alleen gebeuren als de loting echt meezit. Ik ga eerder voor Ronny Brandt, hoewel die helemaal niets in de melk te brokkelen had tegen Doc Holiday in Enkhuizen. Het seizoen is lang geweest, misschien is de koek wel gewoon op. In dat geval zit er wellicht toch een verrassing in. Eindelijk John Dekker?

Kan John Dekker verrassen met Broer van Bremen?

Mathieu: De hoop op een surprise heb ik opgegeven.

Benjamin: Ik snap het sowieso niet helemaal. Eerst lees ik dat Calisto geblesseerd is en negen dagen later start hij in Roden. En dan moet hij uitgerekend tegen Lordspirit. En wij maar voorspellen! 2-4-6-8-9-12-13-16-17-20.

Leon: Die blessure bleek uiteindelijk mee te vallen. Het is een kortebaan met een hoog ‘wat als-gehalte’. Normaal zou je zeggen Calisto, maar na de laatste keer kun je twijfels hebben. Sowieso ook voor hem fijn dat hij niet zo’n lange reis heeft hoeven te maken.

Ruud: Ik vind Roden qua sfeer en entourage één van de leukere kortebanen. Die extra kilometers neem ik dan maar voor lief. De oplettende lezer heeft trouwens allang gezien dat ik na Roden rode lantaarndrager af ben.

Mathieu: Alles of niets-poging?

Ruud: Alle tien de ritten het tegenovergestelde van Leon. Ik zeg: erop en erover!

Mathieu: Haha, zijn er toch gelukzoekers in Roden!

Wedden

Een weddenschap hoef je niet alleen op de baan te plaatsen. Je kunt ook online wedden via Runnerz, dezelfde organisatie als op de baan. Dan hoef je ook niet in de rij te staan. Wanneer je een nieuw account aanmaakt en minimaal 50 euro inzet, krijg je een welkomstbonus van maar liefst 25 euro. Profiteer van deze aanbieding door op onderstaande banner of hier te klikken!

Waar zijn ze gebleven de Miekes van der Meer en Luitjes de Vries?

Tags: ,

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.