Andrea Swagerman zorgt voor daverende verrassing

23 augustus 2012 18:33

De zegereeks van het fenomeen Blackpearl Trans R is ten einde. Na vier starts en vier overwinningen, haalde de merrie uit de stal van Aad Pools ook tijdens haar vijfde deelname in Hoofddorp de finale. Hierin bleken Andrea Swagerman en Frans van der Blonk echter te sterk. Viva’s Limburgia eindigde als derde voor Sin City Dream.

Dat Andrea Swagerman kwaliteiten heeft, was al duidelijk vanaf zijn debuut. De ruin werd vierde in Amsterdam en liet toen enkele zeer snelle ritten zien. Ook daarna toonde hij voortdurend snelheid, maar stonden galoppades en moeizame starts hem in de weg. In Hoofddorp klopte het wel allemaal. Onderweg klopte hij onder andere Zalvador Spendic en Viva’s Limburgia om in de finale zelfs gedecideerd af te rekenen met Black Pearl Trans R en Aad Pools.

Met Aad Pools hoeft overigens niemand medelijden te hebben. Met zijn stal legde hij beslag op de overige plaatsen in het kwartet. Achter Blackpearl Trans R, die gedurende de middag wel wat steekjes liet vallen met galoppades, eindigde Josette Pools als derde met Viva’s Limburgia. Manon Pools pakte knap de vierde plaats met Sin City Dream.

Lees vanaf vrijdag 31augustus een uitgebreid verslag met reacties in het magazine Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.