Andrea Swagerman zit Viva’s Limburgia dwars

21 juni 2013 17:56

Andrea Swagerman heeft de kortebaan in Sassenheim gewonnen. De zesjarige ruin, vorig jaar goed voor twee zeges, zette zijn seizoensdebuut op imponerende wijze in een overwinning om. Tijdens de finale rekende hij af met Viva’s Limburgia, die op de Teylingerlaan weer in een uitstekende vorm verkeerde. Blackpearl Trans R werd derde, voor Zalvador Spendic.

Lang leek het er op dat Viva’s Limburgia zijn derde zege in Sassenheim ging boeken. Na eerdere overwinningen in 2008 en 2012 vloog de tienjarige ruin als vanouds van start tot finish. Zelfs kortebaantoppers als Prince of Moor, recentelijk winnaar in Venhuizen, en Zalvador Spendic hadden niets in de melk te brokkelen tegen de combinatie met Manon Pools op de sulky. Een nieuwe zege zou Viva’s vijftiende betekenen; eentje meer dan de legendarische Mr.Postman.

Andrea Swagerman stak hier een stokje voor. De pupil van Andries en Frans van der Blonk raakte moeizaam tot de finale, maar liet er tijdens de eindstrijd geen twijfel over bestaan wie vandaag de sterkste was. De tweede finalerit liet pikeur Frans van der Blonk na een mindere start lopen, maar in de overige twee ritten maakte Andrea Swagerman op snelheid korte metten met zijn tegenstander. Het betekende voor het trainersduo uit Assendelft de tweede overwinning van 2013, na een eerdere zege van Co Swagerman in Wognum.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.