Andrea Swagerman verslaat Blackpearl opnieuw

13 september 2012 19:05

Blackpearl Trans R heeft in Andrea Swagerman een ware angstgegner. Net als in Hoofddorp was de ruin uit de stal van Andries van der Blonk te sterk voor de supermerrie van King Ping BV. De winst van Andrea Swagerman was zeker niet gestolen. Onderweg klopte hij samen met Frans van der Blonk onder andere Gilbert C.R., Ipse LB en dus ook Blackpearl Trans R. Het leverde vaak prachtige ritten op.

De belofte van Andrea Swagerman in het begin van het seizoen, maakt de ruin nu helemaal waar. In Hoofddorp won hij nog met een voorgift van vijf meter. Nu deed hij het ook vanaf de basisafstand. Tussendoor kwam hij ook in Schagen aan de start. De klinkers van de Nieuwstraat bleken hem toen niet te liggen. Het asfalt in Purmerend lag hem donderdag duidelijk beter.

De snelheid die Andrea Swagerman ontwikkelde was dus ook te gortig voor Blackpearl Trans R die tot de finale opnieuw een uitstekende indruk maakte. Cash Hammering pakte de derde plaats. De hengst uit de stal van Cees Hetteling kreeg in de derde omloop het stilstaande nummer om vervolgens het edele hoofd te moeten buigen voor Blackpearl Trans R. In de troostfinale pakte hij samen met Lindsey Pegram alsnog brons door de moegestreden Ipse LB te verslaan.

Lees een uitgebreid verslag vanaf vrijdag 21 september in Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.