Andrea Swagerman maakt rentree op langebaan

17 juni 2013 05:23

Andrea Swagerman start woensdag op het gras van Emmeloord. Het is de eerste start van de ruin uit de stal van Andries van der Blonk sinds ruim vijf maanden.

Vorig seizoen was Andrea Swagerman de kwelgeest van Blackpearl Trans R. Zowel in Hoofddorp als Purmerend kaapte hij in de finale de overwinning weg voor de neus van de supermerrie. Na het kortebaanjaar van 2012 koerste hij nog enkele maanden door op Victoria Park in Wolvega.

Voorafgaand aan dit seizoen kondigde Van der Blonk aan de kortebaantroef rustig te brengen. Vooralsnog kwam hij niet in actie. Wellicht komt daar na woensdag verandering in.

Terugkeer

In Emmeloord stapt ook Josette Pools weer op de sulky. De leerlingpikeur beviel in april van dochter Bibi. Mogelijk dat ook zij binnenkort terugkeert op de kortebaan. Ook de kortebaners Zephir (koers 1), Vanitas d’Echo (koers 2), Britt Dragon (koers 3), Axel Cartouche (koers 4), Wammes (koers 8), Zero Option Lane en Black Beauty Venus (beiden koers 9) komen woensdag in actie. De eerste start is om 17 uur.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.