Andrea Swagerman in illuster rijtje

25 juni 2014 13:17

Met zijn overwinning vanaf 305 meter schaarde Andrea Swagerman zich in een illuster rijtje kortebaantoppers. Met een starthandicap winnen is niet voor alle paarden weggelegd; de afgelopen tien seizoenen wonnen alleen de allergrootsten vanaf 280 of 305 meter.

Naast Andrea Swagerman behaalden dertien andere paarden vanaf 2004 een zege met starthandicap: Adonis Guard, Blackpearl Trans R, Lino Hawai, Nandoe Enzelens, Mr. Postman, Neeroson, Porsto R, Timothy’s Way, Tusee JL, Viva’s Limburgia, Walkover, Xanthos en Zero Option Lane. Mr. Postman wist zelfs te winnen met een handicap van tien meter!

In Sassenheim wonnen al vaker paarden met een starthandicap. In 2006 was het Xanthos die ondanks de extra meters in het startvak de koers over de Teylingerlaan won. Viva’s Limburgia, eerder winnaar vanaf de basisafstand in 2008, won in 2012 Sassenheim met starthandicap.

Blackpearl Trans R was voor Andrea Swagerman de laatste die won vanaf 305 meter. De beste kortebaner van de afgelopen twee seizoenen was een klasse apart in Hillegom. Nadat Zenito Hanover uit de uitslag van Bemmel werd geschrapt, kreeg de nu zesjarige merrie ook die overwinning op haar naam.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.