Andrea Swagerman de beste in IJmuiden

18 juli 2013 18:17

In Warmond en Hoofddorp ging het mis, maar in IJmuiden was het weer raak voor Andrea Swagerman. De beresterke ruin kwam niet altijd even soepel van start, maar met zijn snelheid maakte hij alles goed. De trots van de familie Swagerman is na in totaal vier kortebaanoverwinningen de winsomgrens gepasseerd en moet het voortaan met een starthandicap gaan proberen.

Wanneer Andrea Swagerman er zin in heeft, zijn er maar weinig paarden die hem bij kunnen houden. Op de Kennemerlaan zat de loting voor de combinatie met Frans van der Blonk op de sulky niet tegen, maar maakte hij het karwei sterk af. Tegenstander tijdens de finale was Tusee JL, die met verschillende geweldige achtervolgingen de harten van het publiek stal. Helaas leverde deze krachtsinspanningen niet meer op dan de tweede plaats.

Succes

Ook de tweede deelnemer van Frans van der Blonk, Bright Look, maakte een prima indruk. De achtjarige ruin van de grote eigenarengroep Stal Assendelft begon het spelletje door te krijgen en liep sterk naar het vierde geld. Helaas raakte Bright Look tijdens de troostfinale het spoor bijster met twee galoppades; Power Hill profiteerde. De ruin was de ‘lucky loser’ van het gezelschap en werd na de derde omloop bijgeloot.

De terugkeer van de kortebaan in IJmuiden was een groot succes. Na een afwezigheid van één jaar werd er dit keer niet op de boulevard vlak bij het strand gekoerst, maar in het centrum over de klinkers van de Kennemerlaan. Het bleek een schot in de roos. Het publiek stond rijendik langs de hekken en zorgde voor een lokaal omzetrecord. De kortebaan van IJmuiden lijkt op voorhand dus een ‘blijvertje’.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.