‘Andrea gaat niet snel genoeg het vak in’

19 juli 2013 11:41

Andrea Swagerman boekte donderdag in IJmuiden een redelijk gemakkelijke overwinning. Zeker als je het vergelijkt met zijn vorige drie zeges, toen hij steeds de gehele kortebaantop op zijn dak kreeg.

“Wel eens lekker om zo te winnen”, straalde pikeur Frans van der Blonk na afloop. “Alleen tegen Power Hill moesten wij hard. We gaven in één rit te veel weg bij de start, maar ik dacht deze achterstand lopende wel in te halen. Dus niet. Gelukkig pakten wij in de andere ritten wel de winst.”

De startprocedure blijft het zwakke punt van Andrea Swagerman. “Hij gaat niet snel genoeg het vak in. En als je dan bijvoorbeeld tegen de Poolsjes moet, die wachten echt niet op je. Met zijn snelheid maakt hij echter veel goed.”

In Hoofddorp lukte dat net niet. Umberto was in de derde omloop te sterk. “Wij startten niet snel genoeg en Umberto was nog te fris. We kwamen er net niet meer langs. Overigens hielp ik Jeffrey Mieras juist bij de eerste start. Als ik niet had gewacht, was hij dwars door de hekken heen gevlogen.”

Rugblessure

Ook in Warmond strandde Andrea Swagerman in de derde omloop. Toen maakte hij twee galoppades tegen Qualva Nonantais. “Hij bleek last te hebben van zijn rug. We hebben hem vervolgens een week behandeld met witte olie. Dat heeft gewerkt.”

Met zijn vierde zege passeerde Andrea Swagerman de winsomgrens van 12.000 euro. “Met 75 euro eroverheen. Dat is wel zuur. Maar goed, er zijn nog volop kansen voor hem. Hoe we nu verder gaan, weet ik nog niet. Dat moeten we snel maar eens bespreken.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.