Anabaa Blue wint zinderende finale

15 september 2014 18:28

Na een spectaculaire finale heeft Anabaa Blue met John de Leeuw de kortebaan in Medemblik gewonnen. De combinatie was maandag in de eindstrijd met slechts een neusje verschil te sterk voor Edo Venus en Aad Pools. Prince of Moor werd derde voor de moegestreden Yoran Sammer.

Was de finale in Medemblik vorig jaar spectaculair, dit jaar was het wellicht nog spannender. In de beslissende derde rit stormden Edo Venus en Anabaa Blue in volle vaart op de finish af. Edo Venus had zijn startachterstand van vijf meter al goed gemaakt en ging met de laatste binnenbocht op de Nieuwstraat op weg naar de winst. De troef van Aad Pools had het beste echter al gegeven en zag buitenom Anabaa Blue steeds dichterbij komen. Op de finish was het verschil niet waarneembaar. De volautomatische finishlichten gaven Anabaa Blue echter als winnaar aan. Voor Aad Pools waren de druiven zuur. Voor de derde keer op rij en voor de zesde keer dit seizoen moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. En dat terwijl ‘mister kortebaan’ er dit jaar nog niet in slaagde om een kortebaan te winnen.

Anabaa Blue boekte op de bomvolle Nieuwstraat zijn eerste kortebaanzege van zijn carrière. De vierjarige merrie werd dit seizoen al twee keer derde, maar grossierde de afgelopen weken in galoppades. In Medemblik was het lek boven en versloeg hij tot de finale achtereenvolgens Lovely Lane, Selim, Howings Kumpel en Prince of Moor.

De lokale favorieten deden het goed in Medemblik. Quick du Vivier van Cees en Jenny Dobber uit De Weere werd keurig vijfde. Wala Alki, gefokt door de familie Alkema uit Medemblik, kwam knap de eerste omloop door en verloor uiteindelijk van Quick du Vivier in de tweede omloop. Succes was er ook voor de Harddraverijvereniging Prins Hendrik. De bezoekers zetten met elkaar meer dan 31.000 euro om bij de totalisator. Een lokaal record.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.