Amsterdam en Helmond definitief van de kalender

28 oktober 2014 09:44

De kortebanen van Amsterdam-Noord en Helmond verdwijnen vanaf volgend seizoen van de kortebaankalender. Beide koersen stonden in eerste instantie op de conceptagenda van 2014, maar werden het afgelopen seizoen uiteindelijk niet verreden. De annulering van beide koersen is nu definitief. Voor beiden blijkt de editie van 2013 hun laatste te zijn geweest.

Voor de organisatie van de kortebaan in Amsterdam-Noord is het ontbreken van een geschikte locatie de belangrijkste reden om te stoppen met koersen. De kortebaan in onze hoofdstad kende in 1996 zijn eerste editie, gewonnen door Emile Bousie met Faith Princess. De merrie versloeg toen op het parkoers langs het Buikslotermeerplein Hunter’s Walk met Ruud Pools op de sulky. Na de koers in 2009, gewonnen door Timothy’s Way met Wim van der Mespel, verhuisde de kortebaan naar de Van der Pekstraat. Wegens werkzaamheden kon daar het afgelopen seizoen geen kortebaan plaatsvinden. De verkeerssituatie is echter zodanig veranderd, dat koersen onmogelijk is geworden. Een alternatief is, volgens de organisatie, niet voorhanden. Black Beauty Venus met Aad Pools is de laatste winnaar van de kortebaan in Amsterdam-Noord.

Helmond

Ook in Helmond heeft men de stekker er definitief uitgetrokken. Jaap Poelstra, samen met Martin Eeken verantwoordelijk voor de organisatie, liet voor de aanvang van het afgelopen seizoen doorschemeren dat door het terugtrekken van twee bestuursleden en een grote sponsor, die buiten een financiële bijdrage ook mankracht ter beschikking stelde, organiseren vrijwel onmogelijk was geworden. De koers over de Kanaaldijk werd vier keer verreden. Na de eerste editie in 2009, met Yours or mine (Wim van der Mespel) als winnaar, werd de volgende editie in 2011 verreden. Deze meeting staat bekend als de ‘Nacht van Helmond’, met laat op de avond de huldiging van winnaar Tusee JL, die met Aad Pools op de sulky zijn titel een jaar later prolongeerde. Zephir met Denise Pennekamp won vorig jaar de laatste editie. 

Winnaars Adam en Helmond

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.