Amiral d’Inverne wint in Egmond aan den Hoef

7 juli 2016 18:38

Amiral d’Inverne en John de Leeuw hebben donderdag de kortebaan in Egmond aan den Hoef gewonnen. De combinatie profiteerde optimaal van het startvoordeel en wees in de finale Chaman Rapida met Aad Pools terug naar de tweede plaats. Obelix West en John Dekker pakten verrassend het brons voor Zero Option Lane en Lindsey Pegram.

Het was alweer de vijfde seizoenszege van de Leeuw en de zesde van Stal de Groningers. Amiral d’Inverne die in Zwanenburg nog galopperend in de derde omloop werd uitgeschakeld, hield op de ‘Hoever S’ wel zijn hoofd bij het werk. Gedurende de middag werd de ruin uit de stal van Sjaak Snoek steeds beter en liet er in de finale geen misverstand over bestaan wie de beste was. Chaman Rapida trof de uiteindelijke winnaar ook in de derde omloop en werd na een nederlaag bijgeloot. In de derde omloop gaf hij nog goed partij, maar in de eindstrijd kon de ruin het niet spannend maken.

Obelix West, die voor het eerst uitkwam voor de stal van Caroline Aalbers, kende op de Herenweg een uitstekende middag. Met zijn snelle starts schopte hij het tot de vierde omloop. Hierin was Amiral d’Inverne een maatje te groot. Zero Option Lane, de favoriet van het spelende publiek, presteerde wisselvallig. De ervaren ruin wisselde snelle ritten af met galoppades. Met twee witte vlaggen moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.