Alles of niets voor Stal Van der Blonk in Beverwijk

6 augustus 2013 06:45

De stal van Andries en Frans van der Blonk maakt een uitzonderlijk goed seizoen door op de kortebaan. De draftrainers uit Assendelft hebben echter te maken met paarden met pittige karakters. Op snelheid zijn ze nauwelijks te kloppen, maar galoppades gooien regelmatig roet in het eten. Op een steenworp afstand van hun entrainement willen ze donderdag pieken. Op de Breestraat van Beverwijk (aanvang 13.30 uur) brengen ze Co Swagerman, Andrea Swagerman, Bright Look en Zenito Hanover aan de start.

Bekijk het deelnemersveld.


Het wordt alles of niets met deze paarden. Co Swagerman won bijvoorbeeld al twee kortebanen (Wognum en Voorschoten), maar kon ook al verschillende keren na één omloop naar huis. Ook Bright Look is moeilijk in te schatten. Hij werd dinsdag derde in Nootdorp en vorige maand vierde in IJmuiden. Wanneer hij die keren geen galoppades had gemaakt, had hij beide koersen kunnen winnen. Zenito Hanover staat pas sinds kort op stal in Assendelft. De eerste keer dat hij voor zijn nieuwe trainers in actie kwam, vorige week donderdag in Santpoort, eindigde hij direct als tweede. Dat biedt perspectief voor de koers in Beverwijk. Andrea Swagerman won dit jaar in Sassenheim en IJmuiden. Met vijf meter extra werd hij derde in Santpoort, maar dinsdag in Nootdorp strandde hij in de eerste omloop.

Grootste concurrent

Al het gehele seizoen is de stal van Aad Pools uit Uitgeest de grootste concurrent. Pools komt aan de start met Apoef des Chars en Tusee JL. De laatste, één van de smaakmakers in het kortebaancircuit, won in 2011 al op de Breestraat. Dit seizoen werd hij tweede in Helmond en IJmuiden. Apoef des Chars debuteerde in Santpoort en liet direct potentie zien. Deze Belgische hengst lijkt een paard voor de toekomst. Blackpearl Trans R, de winnaar van de vorige editie in Beverwijk, ontbreekt.

Umberto, de kampioen van Santpoort, is wel één van de 24 deelnemers. Hij is echter voor het eerst opgezadeld met een starthandicap van vijf meter en dat maakt zijn kans op succes direct een stuk kleiner.

Later vanmiddag een uitgebreide voorbeschouwing met tips en een beschrijving per paard.

Geen zin in de rij bij de totalisator in Beverwijk? Maak een account aan op onderstaande link, profiteer van je welkomstbonus van 10 euro en zet vanaf donderdagmorgen online in.
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.