Na Roden ook Medemblik definitief van de baan

10 augustus 2020 21:12

De kortebanen op de Renbaan Duindigt zijn vermoedelijk de enige dit jaar. Navraag bij de organisaties die nog met hun evenement op de kalender staan, leert dat de kans uiterst klein is dat er nog een ‘gewone’ kortebaan doorgaat.

Medemblik hakte vandaag (maandag) de knoop door. “Tijdens de ledenvergadering op 6 juli heeft het bestuur met de leden afgesproken dat wanneer de ‘social distancing’ maatregel nog van toepassing is de draverij niet door kan gaan. Handhaven van deze maatregel is onmogelijk en brengt daarom de gezondheid van het publiek, de vrijwilligers, het horecapersoneel en de deelnemers in gevaar”, laat de organisatie in een verklaring weten. “De overheid heeft op 6 augustus nogmaals haar zorg over de verspreiding van het coronavirus uitgesproken en de Nederlandse bevolking op het hart gedrukt zich aan de maatregelen te houden. De ‘social distancing’ maatregel zal daarom op termijn zeker niet verdwijnen. Het bestuur van Prins Hendrik heeft het besluit zo lang als mogelijk uitgesteld. Misschien wel tegen beter weten in. De mooiste dag van Medemblik afgelasten is niet iets wat je zo maar even doet. Er is echter geen andere keuze.”

Roden liet eerder al weten niet te organiseren, nu zij geen vergunning van de gemeente hebben gekregen. Alleen ’t Zand is nog een kleine kans op een reguliere kortebaan. “Enige hoop is gerechtvaardigd, maar het is niet meer dan een sprankje”, laat voorzitter Hans Ruygrok weten. “Deze week hebben wij overleg met de gemeente. Daarna kunnen we wellicht iets meer duidelijkheid verschaffen.”

’t Zand hoopt deze week meer duidelijkheid te verschaffen.

Geen ‘drive-in kortebaan’

Wie nog hoopte dat Stompwijk met een ludieke ‘drive-in kortebaan’ zou komen, wordt helaas ook teleurgesteld. “We hebben de mogelijkheden uitvoerig besproken binnen het bestuur, maar hebben besloten af te zien van organisatie”, zegt voorzitter Theo van den Bosch.

Lisse is dus voorlopig de enige lokale organisatie die gaat kortebanen. Zij doen dat echter niet op de Heereweg, maar op de Renbaan Duindigt. Deze koers staat gepland op donderdag 24 september. Eerst vindt nog het Nederlands Kampioenschap plaats, georganiseerd door de Kortebaanbond. Dit evenement, ook op de Renbaan Duindigt, is op zaterdag 29 augustus.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.