Alleen de allerbeste kortebaners aan de start bij NK in Lisse

8 september 2022 09:49

De Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken viert tijdens de feestweek zijn 150-jarig bestaan. De kortebaandraverij vormt op donderdag 29 september het absolute hoogtepunt. Ter ere van het jubileum heeft de organisatie het Nederlands Kampioenschap toegewezen gekregen. De aanvang op de Heereweg is omstreeks 14.30 uur. Daarvoor komen vanaf 13.15 uur de pony’s in actie.

Vanwege de strijd om de nationale titel mogen alleen de beste kortebaners van dit seizoen meedoen, gebaseerd op winsom. De kans is daarom groot dat Southwind Raptor terugkeert op de Heereweg. De ruin heeft in zijn lange carrière inmiddels een reputatie opgebouwd bij de kortebaan in Lisse. Vier geleden eindigde hij als derde. In 2019 pakte hij de winst. Met zijn vaak geslaagde inhaalraces is hij één van de absolute smaakmakers van het kortebaancircuit. Dit seizoen won hij al de kortebanen in Warmond en Santpoort.

Titelverdediger

Vorig jaar ging de winst naar Chief One met Rick Wester. Ook dit jaar is de ruin van Stal de Groningers op dreef. Hij won in Stompwijk en boekte diverse ereplaatsen. Chief One is echter niet meer de snelste in de eerste meters en dat maakt hem kwetsbaar. Stal de Groningers heeft met Candy Blue Chip, Archange de Jiel, Coktail Bar, Panic Launcher, Ronny Brandt en Epoque echter nog meer troeven achter de hand.

Samenvatting kortebaan Lisse 2021.

Ook Eliot Charisma heeft een reputatie hoog te houden in Lisse. De ruin van trainer Mark de Jong won de naar Duindigt verplaatste corona-editie van 2020. Bovendien eindigde hij al als tweede (2019) en vierde (2021) op de Heereweg.

Kelsa Europoort verdedigt in Lisse haar nationale titel. Vorig jaar werd zij Nederlands kampioen tijdens de kortebaan Hoofddorp, vanwege de coronacrisis verreden op de Renbaan Duindigt. Na een moeizame start van het seizoen is ze de afgelopen weken beter op dreef. Ze eindigde onder andere als tweede in Middenbeemster en Santpoort. Met haar razendsnelle starts is ze een kwelgeest voor elke deelnemer. De troef uit de stal van Bryan Vader heeft echter moeite met de laatste meters. Paarden hoeven dus niet te wanhopen wanneer zij na de eerste meters een grote achterstand hebben opgelopen.

Deelnemersveld en tips

De SNDR verricht de loting voor het NK in Lisse op dinsdag 27 september. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op deze website. Later volgt hier een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de liefhebbers van een weddenschap hun voordeel mee kunnen doen.

Voorafgaand aan het Nederlands kampioenschap kortebaan organiseert de Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken de strijd om de nationale titel ponykoers. Meer informatie hierover en de feestweek in Lisse is te vinden op de website van de organisatie.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.