Alle kortebanen tot september geannuleerd

22 april 2020 08:42

De verlenging van het verbod op evenementen vanwege het coronavirus tot 1 september zorgt ervoor dat bijna het gehele kortebaanseizoen in het water valt. Voor slechts zeven kortebanen in september en oktober bestaat er nog een kans om op de oorspronkelijke datum te organiseren.

Heemskerk is op donderdag 3 september de eerste die voorlopig nog buiten het verbod valt. Daarna volgen Hillegom, Enkhuizen, Medemblik, Roden, Lisse en ’t Zand. Purmerend (donderdag 10 september) hakte vorige week al de knoop door om dit seizoen niet te organiseren.

Onzeker

Of bovenstaande kortebanen wel doorgaan hangt af of de kabinetsmaatregelen niet opnieuw worden verlengd. Daarnaast is het voor de organisaties door de coronacrisis bijzonder moeilijk om voldoende sponsorinkomsten te genereren. Omdat er nauwelijks sprake zal zijn van een circuit is het ook onzeker of er wel voldoende paarden beschikbaar zijn voor eventueel wel te houden kortebanen.

“De resterende zeven kortebanen op de kalender zullen nu op heel korte termijn in gesprek moeten met hun gemeentebesturen om tot een goede inschatting te komen of organisatie mogelijk is”, laat Gerard Post Uiterweer als voorzitter van de Kortebaanbond weten. “Hierbij moet mogelijk rekening worden gehouden met ‘social distancing’. We hopen hierover spoedig meer duidelijkheid te hebben. Het zal in elk geval een grote uitdaging worden.”

“Vooralsnog gaan wij door met de voorbereidingen”, laat de Harddraverijvereniging Prins Hendrik van Medemblik op Facebook weten. “Toch is het onzeker of de draverij door kan gaan. Niemand weet immers of het infectiegevaar is geweken in september. Deze week overleggen wij met de gemeente, de kortebaanbond en met Rondom, het bestuur van de feestweek in Medemblik.”

Alternatief kortebaanseizoen

Uiteraard gaat Kortebaandraverijen.nl niet bij de pakken neer zitten. De redactie heeft de afgelopen weken gewerkt aan meerdere scenario’s voor een alternatief kortebaanseizoen. Wij willen de (Super) Vrienden en alle andere liefhebbers de komende maanden blijven vermaken met onze mooie sport. Hierover volgt binnenkort meer informatie. Houd deze website dus in de gaten!

'Het zal een grote uitdaging worden om nog te organiseren'

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.