Adonis Charisma en Attila winnen in Joure

30 september 2014 10:19

Het seizoen mag dan bijna ten einde zijn, de meeste kortebaners staan nog niet op rust. Naast de seizoensontknoping in ’t Zand op maandag 13 oktober, konden zij nog een keer aan de bak op het gras van Joure. Adonis Charisma en Attila wisten hun koers te winnen.

Adonis Charisma won als favoriet de vierde koers over 1975 meter. Na twee overwinningen in Zweden was het zijn eerste zege op Nederlandse bodem op de lange afstand. Wel was hij natuurlijk twee maanden geleden al de beste op het gras van Stompwijk.

Een koers later, over de mijl, ging de winst naar Attila met John Dekker. Het was zijn eerste seizoenszege. Ook op de kortebaan heeft hij een matig seizoen achter de rug. Alleen in Venhuizen haalde hij de derde omloop. Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat de pupil van Cees Hetteling kan starten in ’t Zand waar hij won in 2011 en een jaar later vierde werd.

‘Paard van het Jaar’ Co Swagerman kwam in actie in de zevende koers en werd derde. Hij liet grasspecialist Axel Cartouche (vierde) achter zich. Ziyi liep een seriedraverij. Hij werd derde in de serie en vervolgens vierde in de finale.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.