Actie Super Vrienden 2020 van start

12 mei 2020 09:43

Ondanks dat er voorlopig niet gekoerst wordt op de kortebaan gaat de actie Super Vrienden wel ‘gewoon’ door. Trainster Caroline Aalbers haalt vrijdag Fip Junior en Gaya Vip op bij eigenaar en fokker Jan Beemsterboer en bereidt de paarden dan voor op de koersen op de langebaan en hopelijk ook de kortebaan.

In totaal hebben we 142 aandelen uitgegeven. 121 Aandelen zijn de afgelopen maanden aangeschaft. Door de inzet van het nog niet opgeëiste prijzengeld van voorgaande jaren, zijn er nog 21 aandelen bijgekomen. Dit betekent dat iedereen die zich dit jaar heeft aangemeld en nog prijzengeld had openstaan een iets groter aandeel heeft gekregen. Ben jij benieuwd hoe groot nu precies jouw aandeel is? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Gaya Vip (foto) en Fip Junior behoorden vorig jaar tot de top van het kortebaancircuit.

Koersen achter gesloten deuren

Maandag kwam het positieve nieuws naar buiten dat koersen op de langebaan achter gesloten deuren weer is toegestaan in Nederland. Dit betekent dat Caroline Aalbers en pikeur John Dekker op zoek gaan naar geschikte koersen voor beide paarden. Natuurlijk is deelnemen aan de koersen op de langebaan nooit de insteek geweest van de Super Vrienden, maar door de actie toch door te laten gaan, houden we twee paarden in het circuit, steunen we de stal van Caroline Aalbers én beleven we de komende maanden toch het plezier van het eigenaar zijn in de drafsport. Bovendien, mocht het kortebaanseizoen nog worden hervat, beginnen Fip Junior en Gaya Vip daaraan in topconditie.

De actie Super Vrienden is in 2018 gestart met als doel om extra paarden te leveren aan de kortebaan en liefhebbers te laten ervaren hoe het is om eigenaar te zijn van een paard. Voor 100 euro (exclusief B.T.W.) ben je het hele kortebaanseizoen Super Vriend. Het eerste jaar huurden de Super Vrienden het paard Emi van Jip bij Jan Beemsterboer en zetten haar op stal bij Caroline Aalbers. Samen met pikeur John Dekker won zij de kortebaan van Warmond.

De winst van Emi van Jip in Warmond (2018) is het hoogtepunt van de Super Vrienden tot nu toe.

Door de toename van het aantal Super Vrienden kon vorig jaar ook het paard Gaya Vip worden gehuurd. Emi van Jip werd later vervangen door Fip Junior. Gaya Vip en Fip Junior beleefden vorig jaar een goed debuutseizoen op de kortebaan met meerdere ereplaatsen. Tijdens de goedbezette slotkoers van ’t Zand presteerden de paarden op hun best. Fip Junior werd tweede, Gaya Vip derde.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.