Absoluut topveld bij NK in Voorschoten

24 juli 2014 09:38

In Voorschoten komt maandag de absolute top van de kortebaansport aan de start. Veel paarden die dit jaar een koers over de korte afstand hebben gewonnen, komen naar de Van Beethovenlaan voor de strijd om het Nederlands Kampioenschap. De eerste start is om 13.30 uur.

Bekijk het deelnemersveld.

Van tevoren waren de verwachtingen hooggespannen. De paarden met de hoogste seizoenswinsom krijgen voorrang bij de inschrijving. Hierdoor is het mogelijk om een topveld te creëren. Na de loting donderdag blijkt dit ook het geval. Het belooft een fantastische strijd te worden.

Titelverdediger

Blikvanger is Co Swagerman. De ruin verkeert in de vorm van zijn leven en eindigde dit jaar in al zijn starts bij de eerste vier. Opvallend genoeg won hij nog niet. De baan in Voorschoten ligt hem goed. Vorig jaar zegevierde hij op de Van Beethovenlaan.

Ook de koploper in het klassement ‘Paard van het Jaar’ is erbij. Yankee Attack en Jan Thijs de Jong blijken een echte eenheid en wonnen in Venhuizen en Zwanenburg. Met vijf meter erbij staat hij voor een lastig karwei. De ruin is in eigendom van Stal de Groningers, die met Timmy H (dit jaar al twee keer tweede), Evison, Asko Bond, Selim en Prince of Moor meerdere ijzers in het vuur hebben.

Donate Groenhof krijgt ongetwijfeld veel steun van de wedders bij de totalisator. De merrie won direct bij haar debuut, eerder deze maand in Warmond. In Voorschoten kan zij samen met Ruud Pools haar tweede succes boeken.

Lokale favorieten

Leidschendammer Wim van der Mespel komt aan de start met Capital C en Selim. Met de eerste is het alles of niets. De merrie kan op een goede dag elke favoriet kloppen, maar maakt te gemakkelijk een galoppade. Met Selim won hij vorige week in IJmuiden. Echter, de ruin is nu zijn ontheffing van vijf meter kwijt.

Rob Strik verdedigt de Voorschotense eer. De eigenaartrainer werd deze maand al twee keer vijfde met Action Invit. De ruin, gereden door Cees Imming, heeft voldoende snelheid maar is zeker niet de gemakkelijkste. Hoewel Action Invit een grote outsider is, droomt Strik ongetwijfeld van de stunt van zijn leven.

Vanaf donderdagavond is hier op deze site een voorbeschouwing met een beschrijving per paard en tips te vinden.

Ben je er niet bij in Voorschoten, maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf maandagmorgen je weddenschappen!
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.