Aalbers: ‘Videx SR nog nooit zo strak’

19 mei 2012 09:37

Bijna een jaar na zijn debuut won Videx SR in Wognum zijn eerste kortebaan. Trainster Caroline Aalbers werd zowel verrast door de winst van haar pupil als door de klasse waarmee hij dat deed.

,,Videx SR begon het kortebanen vorig seizoen steeds beter te leren”, vertelt de 36-jarige Aalbers na de sterke zege van haar pupil. ,,Hij wilde nog wel eens het startvak uit rennen, maar hij doet dat steeds vaker dravend. Eigenlijk is hij nog nooit zo strak gegaan als hier in Wognum.”

Met een zege van de tienjarige ruin had de trainster uit Callantsoog geen moment rekening gehouden. ,,Met paarden als Zephir en Tusee JL aan de start leek een overwinning niet waarschijnlijk. De loting was zeker niet slecht, maar hij heeft er hard voor gelopen. Het was heel knap zoals hij Tusee JL wist te verslaan.”

Videx SR komt aanstaande woensdag in actie op de grasbaan van Hilversum. Wanneer hij weer op de kortebaan verschijnt, heeft Aalbers nog niet uitgedacht. ,,Bijvoorbeeld voor Zalvador Spendic moeten we de kortebanen echt uitkiezen. Voor Videx SR maakt dat niet uit; hij doet het overal goed.”

Lees een uitgebreide reactie vanaf vrijdag in Draf & Rensport.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.