Aad Pools: ‘Ze moest het spelletje doorkrijgen’

23 juni 2012 13:20

Het seizoen van Aad Pools kan nu al niet meer stuk. In Zwanenburg boekte de 63-jarige pikeur met de debuterende Blackpearl Trans R zijn derde kortebaanzege van dit seizoen. Als trainer staat de teller van ‘Mister Kortebaan’ dit seizoen al op vijf overwinningen. En dat, terwijl er pas acht kortebanen zijn verreden.

Aad Pools lijkt het na afloop van de kortebaan nog niet helemaal te beseffen. Met Blackpearl Trans R heeft de twaalfvoudig kortebaankampioen opnieuw een winnaar op stal. Het feit dat de vierjarige merrie op de prachtige locatie van HCS De Bataaf pas voor het eerst op de kortebaan startte, maakte de verrassing alleen nog maar groter. Pools was natuurlijk erg te spreken over zijn nieuwe aanwinst. “Tijdens het voorwerken was ze al enorm safe in het startvak. Toch moest ze het spelletje nog doorkrijgen. Tijdens de eerste omlopen was ze nog zoekende en daarom wat onwennig. Na de derde omloop liep ze met proppen in haar oren. Wanneer ik ze trok, had ze een imponerende versnelling in huis.”

Prima aankoop

In tegenstelling tot wat de deelnemerslijst vermeldde, is de merrie niet in eigendom van de familie Gerrits. “Karel Gerrits belde mij een tijd geleden met de mededeling dat hij haar wilde verkopen. Hij vertelde dat ze goed kon vertrekken. Ze stond toen bij Dion Tesselaar op stal. Ik heb haar bij Dion gewerkt en ben direct op zoek gegaan naar een koper, want ze beviel ontzettend goed. De mannen van King Ping BV, eigenaren van Montanara, hadden al eens aangegeven dat ze op zoek waren naar een nieuwe kortebaner. Dit is/was een prima aankoop!”

Naast de succesvolle campagne met Blackpearl Trans R, werd Pools’ tweede paard Tusee JL vroegtijdig uitgeschakeld. De elfjarige ruin was gestart als huizenhoog favoriet, maar reikte niet verder dan de tweede omloop. De vanaf 270 meter gestartte Be the best Norg was na een kamprit te sterk. “Erg jammer”, oordeelde Pools. “Er lag veel zand bij de start, het duurde steeds een tijd om daar uit te komen. Daarnaast was tien meter geven op een baan van 275 meter gewoon te veel. Misschien dat hij hem op een 300 meterbaan nog had ingehaald, maar op deze baan ging dat niet lukken.”

Lees het volledige verslag vanaf vrijdag in Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.