Aad Pools wil op herhaling in Nootdorp

15 juli 2014 09:11

Aad Pools verdedigt op dinsdag 5 augustus zijn Zilveren Zweep tijdens de kortebaan in Nootdorp. Vorig jaar won hij verrassend de koers met Dreamcatcher Venus. Dit jaar heeft hij met een aantal nieuwe aanwinsten meerdere ijzers in het vuur. De eerste start op De Poort is om 13.30 uur.

Dreamcatcher Venus staat niet meer op stal bij Aad Pools. De ruin profiteerde vorig jaar optimaal van zijn vijf meter voorgift, maar leek vanaf de basisafstand tekort te komen. Zonde, omdat hij thuis in het ‘werk’ naar verluidt de mooiste dingen liet zien. Stal Den Haag nam de Oostenrijkse ruin over en hoopt alsnog het maximale uit zijn kwaliteiten te halen tijdens de verkapte thuiswedstrijd in Nootdorp.

Aad Pools zoekt het dit jaar vooral bij enkele nieuwe troeven, mede omdat klasbakken als Black Beauty Venus, Blackpearl Trans R en Viva’s Limburgia ‘op winsom’ staan. Hierdoor hebben zij een handicap van minimaal vijf meter. Nieuwe aanwinsten als Chaman Rapida, Diamond Digger K en Edo Venus hebben potentie laten zien, maar liepen vooralsnog niet bij de laatste vier. Mogelijk komt daar in Nootdorp verandering in.

Moeizaam seizoen

Leidschendammer Wim van der Mespel heeft een moeizaam seizoen. Hij won in Nootdorp in 2007 en 2012 met respectievelijk Timothy’s Way en Axel Cartouche. Met onder andere Lifeislife BR en Capital C heeft hij potentiële klasbakken voor de kar, maar winnen zat er nog niet in.

De stal van Frans van der Blonk uit Assendelft deelt momenteel de lakens uit. Andrea Swagerman won al in Sassenheim en Hoofddorp, terwijl Co Swagerman al twee keer tweede en een keer derde werd.

Ponybrunch

Niet alleen de ‘grote’ paarden komen op De Poort in actie. Net als voorgaande jaren trappen de pony’s het evenement af. Overigens staat niet allen De Poort in het teken van paarden. Rondom Winkelcentrum De Parade (op de plek van het voormalige Drafcentrum Nootdorp) vindt van 10.30 uur tot 12 uur de traditionele ponybrunch plaats. Het is de start van het Nootdorpse paardenevenement.

De NDR verricht de loting op vrijdag 1 augustus. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site zijn tevens uitslagen, statistieken, verslagen en video’s te vinden. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing op de koers in Nootdorp met deskundig onderbouwde tips. Voor meer informatie over het evenement is de website van de organisatie in Nootdorp te raadplegen: www.kortebaannootdorp.nl. 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.