Aad Pools: ‘Tusee JL wint op karakter’

26 september 2012 20:47

Aad Pools heeft woensdag genoten van Tusee JL tijdens de kortebaan in Roden. De ruin haalde in de finale tegen Attila tot twee keer toe een bijna onoverbrugbare achterstand in. De pikeur schrijft de zege dan ook toe aan het karakter van de Belgische kortebaantopper.

“Hij heeft gedurende de middag een aantal zware ritten gehad, maar hij geeft nooit op. Deze overwinning heeft hij dan ook geboekt op karakter”, vertelde Pools na afloop. “Ik merkte in de tweede finalerit al dat Attila het beste had gegeven. Ondanks de achterstand na de start in de kamprit ben ik in een goede afloop blijven geloven. Hij won het uiteindelijk nog redelijk gemakkelijk. Ik had tijd genoeg om mijn zweep omhoog te doen.”

Scherpst van de snede

Tusee JL trof in de halve finale Le Dream. “Ik wist dat ik hem kon hebben. Zelfs in zijn beste vorm hebben we Le Dream vaker geklopt. Met het voordraaien moest het lukken. Ik had geluk dat Le Dream in de tweede rit te vroeg van start ging. We gingen allebei op het scherpst van de snede. Het scheelde niets of ik was ook te vroeg.”

Het was overigens de laatste zege van Tusee JL in dienst van eigenaar Peter Aleman. De liefhebber geeft de ruin na vandaag aan de dochters van Aad: Manon en Josette. Compagnon Adri van Wijngaarden verklaart: “Tijdens zijn peesblessure vorig jaar hebben ze fantastisch voor hem gezorgd en hem optimaal behandeld. Zij verdienen een paard als dit.”

Pikeurstitel

Met de overwinning behaalde Aad Pools zijn dertiende pikeurstitel binnen. “Daar drink ik vanavond een biertje op”, lachte de kersverse kampioen. “Het is extra bijzonder dat ik de titel heb gehaald met eigenlijk maar drie paarden. Het zegt alles over de kwaliteiten van Blackpearl Trans R, Black Beauty Venus en Tusee JL.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.