Aad Pools: ‘Trots dat het gelukt is’

7 augustus 2013 07:40

Aad Pools kreeg dinsdag in Nootdorp loon na werken. Dreamcatcher Venus voldeed in eerdere starts maar niet aan de hoge verwachtingen en dat leverde de succestrainer veel sleutelwerk op. Op De Poort had hij de ruin zoals hij hem hebben wilde. Waar de concurrentie faalde, hield de Oostenrijker stand.

De overwinning was dan ook een opluchting voor Pools. “Ik hoorde van anderen vaak dat hij het niet kon. Ik wist wel beter. In het werk deed hij het prima. Ook tegen goede paarden. Op de baan was hij echter overal bang voor. Dan weer het publiek en dan weer een feesttent. De grootste winst die hij heeft geboekt, is zijn startsnelheid. Bovendien zette hij nog een keer aan wanneer de tegenstanders in de buurt kwamen. Ik ben er trots op dat het eindelijk gelukt is.”

Of Dreamcatcher Venus in deze vorm ook de favorieten had kunnen kloppen, blijft een vraagteken. De kanshebbers faalden bijna allemaal door galoppades. “Ik heb er geen verklaring voor dat zij wegsprongen. Ik ben echter blij toe”, besloot Pools.

Uitgebreide reacties lees je vanaf vrijdag in Draf & Rensport.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.