Aad Pools loopt hersenschudding op tijdens training

28 februari 2013 15:47

Dat een ongeluk in een klein hoekje zit, ondervond Aad Pools vorige week vrijdag. De huidige kortebaankampioen werd tijdens de training van zijn sulky gelanceerd en landde met een flinke vaart tegen een paal. Pools raakte zelfs even buiten bewustzijn en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar constateerden de artsen een hersenschudding. ‘Mister kortebaan’ heeft zijn werkzaamheden inmiddels hervat, maar ondervindt nog altijd hinder van het ongeval.

Het ongeluk vond plaats op Drafcentrum Alkmaar. “Ik stond op het punt om partij te rijden tegen Manon, maar ik was niet tevreden over het tuig van mijn paard”, kijkt Pools terug. “Ik wilde de baan uit, maar mijn paard sprong plotseling opzij en maakte vaart. We reden over iets heen, waardoor ik werd ‘afgeschoten’. Bij het neerkomen raakte ik waarschijnlijk een paal en verloor het bewustzijn. Ik ben maar even weggeweest en toen ik bijkwam zat Josette naast me. Zij had toen al het alarmnummer gebeld.”

Tollen

Pools werd per brancard afgevoerd. “Toen pas besefte ik dat ik bewusteloos moest zijn geweest. Ik had mijn paard immers losgelaten, dat zou ik anders nooit doen.” In het ziekenhuis werd een hersenschudding geconstateerd. Toch zat Pools drie dagen later alweer op de sulky. “Ik ben weer begonnen, maar heb er nog altijd last van. Ik sta soms te tollen op m’n benen. Ik moet het dus nog even rustig aan doen.”

De dertienvoudig kortebaankampioen kijkt uit naar de start van het kortebaanseizoen. Met Dreamcatcher Venus van eigenaar Peter Aleman heeft Pools weer een nieuw potentieel talent op stal. De zesjarige ruin uit Oostenrijk heeft dezelfde vader, Buzz Saw, als stalgenoot Black Beauty Venus. “Hij werkt prima, er zit een goed hoofd op en hij heeft een goed karakter”, analyseert Pools. “Manon is mee geweest naar Oostenrijk en heeft hem daar, zover dat mogelijk was, nagekeken. Op de langebaan wist hij zes van zijn laatste acht starts te winnen. We zijn hoopvol gestemd, maar het blijft zoals altijd afwachten of hij het op de kortebaan ook wil doen.”

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.