Aad Pools: ‘Ik gaf ons een goede kans’

4 juni 2012 13:52

Black Beauty Venus maakte in Amsterdam een uitstekende indruk, maar wist zijn blakende vorm niet te verzilveren. Een uiteindelijke derde plaats was het hoogst haalbare voor de pupil van trainer en rijder Aad Pools. Eén zeer ongelukkige start werd de combinatie fataal.

Na betrekkelijk eenvoudig de derde omloop op de Van der Pekstraat te hebben bereikt, rekende Black Beauty Venus imponerend af met Attila, één van de beste kortebaanpaarden in het circuit. Toen de nieuwste troef van het eigenarenduo Peter Aleman en Adri van Wijngaarde ook de eerste rit van de halve finale tegen Zephir wist te winnen, leek niets of niemand Black Beauty Venus nog van de overwinning af te kunnen houden. Het liep totaal anders. Dat de combinatie met Aad Pools de tweede rit achterom draaiend galopperend verloor was geen ramp, maar een zeer ongelukkige botsing met de startpaal tijdens de kamprit, waardoor de zevenjarige ruin opnieuw in galop sprong, maakte aan alle illusies een einde.

Aad Pools was na afloop van de kortebaan teleurgesteld. “Nadat we Attila hadden verslagen, gaf ik ons een goede kans. Attila was immers op papier de zwaarste tegenstander. Dat het dan zo afloopt, is erg jammer. Maar ja, dat is kortebanen.” Pools weet precies wat er mis ging. “Tijdens de kamprit liet Black Beauty Venus zich te snel vallen en draaide te scherp weg waardoor hij de startpaal meepakte. Met een zweep had ik hem kunnen corrigeren. Zonder een zweep kan je er eigenlijk niets meer aan doen.”

Pools kijkt inmiddels weer vooruit. “Black Beauty Venus komt in Sassenheim weer in actie.”

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.