Aad Pools heeft pikeurstitel voor het grijpen

25 september 2012 11:02

Aad Pools kan woensdag het kampioenschap bij de pikeurs definitief binnen slepen. Wanneer hij in Roden met Zaza Heikant of Tusee JL minimaal tweede wordt, is hij sowieso verzekerd van zijn dertiende ‘Gouden Helm’. Mocht dit niet lukken, is hij afhankelijk van de prestaties van de nummer twee in het klassement, Wim van der Mespel. 

De titel kan Pools vrijwel niet meer ontgaan. Zijn voorsprong bedraagt, met nog slechts vier kortebanen te gaan, 29 punten op Wim van der Mespel. De huidige kortebaankampioen kan dit seizoen nog maximaal 32 punten scoren, wat betekent dat hij in Roden, Lisse, Utrecht en ’t Zand zowel eerste als tweede moet worden. Daarbij mag Pools tijdens deze resterende kortebanen maximaal twee punten vergaren. Hoewel niets valt uit te sluiten, lijkt de buit zo goed als binnen voor de trainer uit Uitgeest.

Opdracht

De opdracht van Van der Mespel is duidelijk. Wil hij nog een minimale kans maken op het kampioenschap moet hij woensdag winnen in Roden. Daarbij moet hij ook met zijn tweede deelnemer bij de laatste vier eindigen. Wanneer dit lukt en Pools wordt geen tweede in Roden, verkleint hij het gapende gat tot maximaal 23 punten. Wanneer het verschil 24 punten of meer is in het voordeel van Aad Pools, is Pools de nieuwe kortebaankampioen. Kortom, mocht Van der Mespel met één van zijn twee paarden er voor de vierde omloop ‘uitvliegen’, is Pools definitief kampioen.

Overigens heeft Aad Pools zijn eerste kampioenschaal al binnen. Zonder zelf punten te halen, verzekerde hij zich in Enkhuizen officieel van de titel bij de trainers. Zijn voorsprong op de nummer twee van het klassement, Cees Imming, bedraagt 45 punten. Per kortebaan zijn voor een trainer maximaal elf punten te behalen. Met nog slechts vier kortebanen te gaan is Pools’ voorsprong groot genoeg om zich al te verzekeren van deze prestigieuze titel. De trainer uit Uitgeest is daarmee de opvolger van Imming, die vorig jaar de meeste punten scoorde in het trainersklassement.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.