Aad Pools heeft ‘luxeprobleem’

17 augustus 2012 14:56

Na een vroege uitschakeling tijdens de kortebaan van De Lier leek de mythe rond Black Beauty Venus te zijn verdwenen. In Noordwijk bleek donderdag niets minder waar. De oorzaak van de voortijdige eliminatie was snel gevonden en als herboren vloog de pupil van trainer en pikeur Aad Pools naar de bloemen.

Rugklachten speelden de zevenjarige ruin zowel in Santpoort als De Lier parten. “Hij was tijdens die koersen niet in normale doen”, beschouwt Pools na. “Hij wilde niet aanpakken en liep scheef voor de kar. We hebben hem na laten kijken en hij bleek last te hebben van zijn rug. Een dag voor de kortebaan van Noordwijk is hij gekraakt. En zie hier het resultaat.”

Startkasten

Zonder ook maar één rit te verliezen snelde de trots van Peter Aleman en Adri van Wijngaarden naar de zege op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Zelfs de eerste finalerit, waarin Black Beauty Venus enorm veel ruimte weggaf bij de start, trok hij naar zich toe. De twaalfvoudig kortebaankampioen twijfelde echter geen moment. “Hij draaide tijdens die start te snel om, waardoor ik hem terug moest pakken. Ik wilde niet te scherp van start gaan, want ik vertrouwde de startkasten niet helemaal. We gaven inderdaad veel weg, maar ik wist precies wat ik mijn handen had. Hij verkeerde in een grootse vorm.”

Met zijn achtste zege van het seizoen stevent  Pools met zevenmijlslaarzen af op het kampioenschap bij de pikeurs. En dit ondanks dat de spoeling dun is. “Ik doe het eigenlijk maar met drie paarden. Vandaag reed ik ook Ton Jeu, maar alleen omdat Manon er niet was. Maar ik klaag niet. Met Black Beauty Venus, Tusee JL en Blackpearl Trans R heb ik drie ongelooflijk klasbakken, die ik ieder afzonderlijk kan inschrijven. Als er al een probleem is, is dat een luxeprobleem.”

Lees een uitgebreid verslag met reacties vanaf vrijdag 24 augustus in Draf & rensport.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.