Aad Pools: ‘Geen moment in de problemen’

29 juli 2012 10:30

Aad Pools heeft met Blackpearl Trans R goud in handen. Op de Van Beethovenlaan bewees de vierjarige merrie niet voor het eerst een zeldzaam kortebaantalent te zijn. Met ogenschijnlijk gemak werd de sterke concurrentie verslagen en turfde zij zege nummer drie van dit seizoen.

“Het is een zeer bijzondere kortebaanster”, beschouwt Aad Pools na afloop van de koers genoeglijk na. “Ze is geen moment in de problemen gekomen. Tijdens het voorwerk was ze wat overmoedig en sprong daarom één keer weg na de start, maar verder heeft ze geen fout gemaakt. Zowel links- als rechtsom draait ze gemakkelijk en onderweg heeft ze nog een versnelling. Het is een ideaal paard om mee te koersen.”

Natuurlijk zat de loting met het stilstaande nummer tijdens de tweede omloop mee, maar het gemak waarmee Blackpearl Trans R gerenommeerde kortebaners als Attila, Gilbert C.R. en Zephir versloeg zonder ook maar één rit te verliezen, maakte de zege verre van onverdiend. Pools: “Wanneer Attila de tegenstander is, verwacht je dat je aan de bak moet. Hij kwam niet eens in de buurt. Het is een feest om zo’n paard te mogen rijden.”

De twaalfvoudig kortebaankampioen is aan een ijzersterk seizoen bezig. Een dag eerder was Pools ook al in Wateringen succesvol met Black Beauty Venus. De huidige jaargang begint voor ‘mister kortebaan’ inmiddels sterk te lijken op het kortebaanseizoen van 1986. Tijdens dat jaar was Pools ook buitengewoon succesvol, blijkt uit een document dat de familie Pools de redactie aanleverde. De trainer uit Uitgeest won dat jaar maar liefst negen kortebanen met Yra Alki, Udilia B, Zarah Alki en Volspeed G. Verder eindigde Pools vier maal als tweede en drie keer als derde.

Lees aanstaande vrijdag meer over de kortebaan van Voorschoten in het weekblad Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.