Aad Pools gaat voor eerste seizoenszege in Beverwijk

12 augustus 2014 03:40

Dertienvoudig kortebaankampioen Aad Pools gaat donderdag in Beverwijk op zoek naar zijn eerste overwinning van dit seizoen. ‘Mister kortebaan’ was er tijdens de twaalf voorgaande kortebanen verschillende keren dichtbij, maar winnen zat er nog niet in voor de trainer en pikeur uit Uitgeest. Tijdens zijn verkapte thuiswedstrijd op het parkoers over de Breestraat zal Pools alles uit de kast halen om nu wel na afloop van de koers de ereronde te rijden. De eerste start in Beverwijk is om 13.30 uur.

Bekijk het deelnemersveld.

Pools verschijnt in Beverwijk met zijn twee sterkste deelnemers aan het vertrek. Edo Venus toonde tijdens zijn laatste start in Nootdorp klaar te zijn voor het grote werk en start, mede dankzij zijn startontheffing, als de grote favoriet. Ook van Iper Flying wordt het nodige verwacht. De Italiaanse sprinter verloor vorige week in Santpoort na een loodzware koers de finale van Yankee Attack en jaagt op revanche. Beide paarden moeten wel direct aan de bak. Edo Venus treft tijdens de eerste omloop startkanon Umberto, maar verdedigt een voorsprong van tien meter bij de start. Iper Flying moet juist in de achtervolging tegen Donate Groenhof, de sterke winnares van Warmond. De vierjarige merrie schakelde zichzelf uit tijdens haar laatste start in Nootdorp, maar kan het, mits in draf, haar tegenstander flink lastig gaan maken. Deze rit is de koninginnenrit van het eerste bedrijf.

Vliegende start

De koers over de Breestraat beleeft direct een vliegende start met de rit tussen Black Beauty Venus en Qualva Nonantais. Beide paarden hebben hun sporen in het sprintwerk al lang en breed verdient en behoren beiden tot de outsiders voor de zege in Beverwijk. In Santpoort troffen de twee elkaar ook al tijdens de eerste omloop. Toen trok Black Beauty Venus aan het langste eind. Ook Lifeislife BR en Cunera Beuckenswyk kwamen elkaar in Santpoort tegen en moeten het nu in Beverwijk opnieuw tegen elkaar opnemen. In Santpoort redde laatstgenoemde het nipt. De winnaar van deze confrontatie kan wel eens de verrassing van de middag worden.

Titelverdediger Evison verschijnt ook aan de start. De Zweedse ruin kent tot dusver een teleurstellend seizoen met slechts een derde plaats in Venhuizen. Opvallend genoeg is zijn tegenstander tijdens de eerste omloop de verliezend finalist van vorig jaar, Wala Alki. Voor beide paarden lijkt een overwinning ver weg, hoewel beide paarden tijdens de vorige editie ook allebei verrassend de eindstrijd bereikten.

Minidraverij

Langs de baan hoeft het publiek niets te missen. Aan het hek is alles goed te zien en wie verder naar achteren staat, kan de koers volgen op de diverse beeldschermen. Succesvolle sponsorwerving heeft dit net als voorgaande jaren mogelijk gemaakt. De continuïteit van het evenement is gegarandeerd dankzij de steun van drie hoofdsponsors, diverse subsponsors en de bijdrage van De Vrienden van de Beverwijkse harddraverij.

De subsponsors doen tevens mee aan een loterij. De twee gelukkigen mogen voor de koers plaatsnemen op een duosulky om tijdens een rit mee te maken hoe het is om achter een kortebaner te zitten. De start hiervan is ongeveer om 13.30 uur.

Ook nieuw dit jaar is de minidraverij. Acht kinderen met hun pony strijden als echte pikeurs om de winst. De ritten van de minidraverij vinden plaats na de tweede en de derde omloop.


Ben je er niet bij in Beverwijk maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf donderdagmorgen je weddenschappen!

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.