Aad Pools: ‘Dit jaar win ik er nog één’

11 september 2014 23:47

En weer was Aad Pools dichtbij, maar weer lukte het hem niet om de koers als winnaar af te sluiten. Edo Venus maakte in Purmerend een beresterke indruk, maar was tijdens de finale niet opgewassen tegen de veel frissere Co Swagerman, die zijn derde zege van het seizoen boekte. De huidige kortebaankampioen staat daarentegen na twintig kortebanen nog altijd op nul overwinningen, maar is vast besloten daar binnen afzienbare tijd verandering in te brengen.

Waar Edo Venus tijdens eerdere starts regelmatig in de fout ging, liep hij nu op de Nieuwstraat een vlekkeloze koers. Zijn trainer en pikeur Aad Pools was dik tevreden met zijn optreden. “Hij heeft het geweldig gedaan. Zowel links- als rechtsom was hij safe in het startvak en toonde genoeg snelheid. Hij heeft eindelijk laten zien wat hij in zich heeft.”

Co Swagerman was tijdens de eindstrijd echter te sterk voor de vijfjarige ruin. “Co had op weg naar de finale veel minder hoeven doen. Edo Venus heeft het op weg naar de finale juist aardig voor zijn kiezen gehad. Daarnaast bleef ik tijdens de eerste finalerit hangen in het zand, waardoor we te veel weg gaven. Wellicht had er anders meer in gezeten.”

Vertrouwen

Hoewel het aan hem knaagt dat hij dit seizoen nog altijd op de ‘hatelijke nul’ staat, is de veertienvoudig kortebaankampioen vol vertrouwen. “Ik weet zeker dat ik er dit jaar nog één win. Met Edo Venus of met Iper Flying. Dat is ook de reden dat ik ze nu apart van elkaar inschrijf. Ook met Chaman Rapida zie ik nog voldoende kansen. Die liep een sterke koers in Voorschoten, maar het was opeens afgelopen met hem. Het gaat dit seizoen nog goed komen.”

In Hillegom start Pools met de tweevoudig kortebaanwinnaar Iper Flying, die op de Meerlaan ongetwijfeld tot de favorieten behoort. Maandag komt hij in Medemblik aan de start met Chaman Rapida en de nummer twee van Purmerend, Edo Venus.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.