Aad Pools: ‘Alleen nog asfalt’

10 juni 2012 06:50

Aad Pools zoekt de rest van het seizoen alleen nog asfaltbanen uit voor Tusee JL. De pikeur en trainer vindt dat zijn troef daarop veruit het beste voor de dag komt. Het bewijs is de overwinning zaterdag in Rotterdam. Op de snelle asfbaltbaan van de Parkkade was de combinatie met overmacht de beste.

En dat terwijl Tusee JL drie weken eerder in Wognum minder uit de verf kwam. “Die baan lag hem niet. Op klinkers gaat hij glijden. Op asfalt is hij safer”, meldde Aad Pools na afloop. “We hebben toen besloten alleen nog asfbaltbanen voor hem uit te zoeken. En het liefst over 300 meter. Hij kan namelijk prima starten, maar zijn specialiteit is zijn versnelling onderweg.”

Daarom was het een teleurstelling voor Pools dat de baan in Rotterdam, in tegenstelling tot wat in het programma stond vermeld, niet langer was dan 275 meter. “Gelukkig heeft het niet uitgemaakt. We hebben geen kamprit nodig gehad. Alleen in de finale tegen Zero Option Lane heb ik zijn proppen moeten trekken. Met één jump was hij er overheen. Wat een crack. Het is echt kicken om achter zo’n paard te zitten.”

Lees uitgebreide reacties vanaf vrijdag in het magazine Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.