305-Paarden Aad Pools kansrijk in Hillegom

11 september 2013 10:07

Kunnen paarden vanaf 305 meter nog een kortebaan winnen? Dat is een veelgehoorde vraag de afgelopen weken. Wij denken van wel. Aad Pools kan hiervoor het bewijs leveren. Met Blackpearl Trans R, Tusee JL en Viva’s Limburgia zien wij drie grote kanshebbers.

Bekijk het deelnemersveld.

Blackpearl Trans R is onze favoriet. De merrie is al het hele jaar geweldig in vorm, maar die meters inhalen breekt haar vaak in de finalefase op. Vooral tegen goede 295-paarden staat ze bijna voor een onmogelijke opgave.

Nu het aantal paarden met tien meter voor minder wordt (de besten hebben al gescoord), stijgen haar kansen weer. Het wordt tijd dat ze hiervan gaat profiteren.

Groeien in de koers

Dit geldt ook voor Tusee JL en Viva’s Limburgia. De laatste werd in de afgelopen weken steeds vroeg uitgeschakeld. De ruin moet groeien in de koers en krijgt daar vaak de kans niet voor. Ook nu is de loting niet gunstig. Wanneer Capital C (herenigd met Wim van der Mespel) blijft lopen, denken wij dat zij niet te kloppen is. In haar laatste twee starts maakte ze echter steeds galoppades en dat maakt ons voorzichtig. Voor Tusee JL is de loting in de eerste omloop gunstiger. De ruin zorgt altijd voor veel spektakel, maar de beloning ontbreekt nog.

Pools neemt ook Ton Jeu en Dreamcatcher Venus mee. Ton Jeu is een held in het startvak, maar mist de pure snelheid. Conditioneel is hij wel sterk en kan het de concurrentie lastig maken wanneer zij opgebrand beginnen te raken. Dreamcatcher Venus won Nootdorp, maar kon in zijn andere starts niet overtuigen.

Terugkeer

Yankee Attack uit de stal van Jan van Dooyeweerd is er al het hele seizoen dichtbij. De ruin scoort altijd een ‘8’. Vaak is dat net niet voldoende voor de winst. Als de koers een keer meezit, is er echter veel mogelijk.

We zijn blij met de terugkeer van Howings Kumpel. De ruin stond een maand aan de kant met een blessure. Het zal even afwachten zijn hoe zijn vorm is. Gezien zijn prestaties eerder dit seizoen (met onder andere de winst in Stompwijk en de tweede plaats in Voorschoten), schatten wij hem heel hoog in.

Co Swagerman gaat voor de titel ‘Paard van het jaar’. Hij is voor het eerst zijn vijf meter ontheffing kwijt. Wij wachten hem daarom af, maar denken dat hij voldoende snelheid heeft om op termijn ook vanaf de basisafstand te scoren. Stalgenoot Zenito Hanover won met wat fortuin in Bemmel. Hij kan in Hillegom een gooi doen naar de plaatsen.

ONZE TIP: 1. BLACKPEARL TRANS R 2. HOWINGS KUMPEL 3. YANKEE ATTACK 4. TUSEE JL
Outsiders: Co Swagerman, Capital C en Viva’s Limburgia


Ben je er niet bij in Hillegom, maar wil je wel inzetten? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak je weddenschappen!
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.