27 Kortebanen op conceptkalender van 2023

8 december 2022 09:46

De Kortebaanbond heeft de conceptkalender van 2023  gepresenteerd. Hierop staan weinig verrassingen. Het seizoen begint op zaterdag 13 mei in Assendelft en eindigt op maandag 9 oktober in ’t Zand. Purmerend organiseert op donderdag 14 september het Nederlands Kampioenschap.

Mogelijk volgt er op vrijdag 18 augustus een uitstapje naar Ruiselede in België. Hier werd vorig jaar al een koers gehouden gebaseerd op de  kortebaan. De winst ging toen naar Ronny Brandt met Demi Veenstra: de enige Nederlandse deelnemer. Mogelijk wil de Kortebaanbond in Ruiselede de dit jaar in Santpoort begonnen traditie van een interland tussen Nederland en België voortzetten. De locatie is de Kattenweghel.

Terug op de kalender

De Lier en Schagen zijn terug op de kalender. De eerste moest vorig jaar zijn kortebaan afgelasten vanwege het warme weer. In Schagen ging de koers niet door nadat de gemeente een vergunning afgaf voor bouwwerkzaamheden rondom de Nieuwstraat. De Lier zet voor 2023 in op zaterdag 12 augustus. Schagen keert terug op maandag 4 september.

De locaties zijn hetzelfde als in 2022. Op deze website stond eerder vermeld dat Assendelft de mogelijkheden voor een andere locatie bekijkt, maar dit blijkt niet het geval.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.