24 deelnemers voor kortebaan Beverwijk

11 augustus 2015 07:18

De familie Pools gaat dit jaar weer op jacht naar een overwinning in Beverwijk. De ‘kortebaanfamilie van de eeuw’ heeft de koers over de Breestraat hoog op het verlanglijstje staan en verschijnt daarom met hun toppers aan de start. De eerste start in Beverwijk staat om 13 uur gepland.

Bekijk het deelnemersveld. Klik op de paarden en pikeurs voor meer informatie. Bekijk ook het officiële document van de NDR, de printvriendelijke versie. 

Aad Pools presteert traditioneel goed in Beverwijk. De pikeur en trainer uit Uitgeest bereikte tijdens acht van de laatste twaalf edities met één van zijn paarden de finale. Ook dit jaar verschijnt hij met zwaar geschut aan het vertrek. Uno des Jacquets won de kortebaan in Voorschoten, terwijl Silvester succesvol was in IJmuiden.

Ook Harry Pools maakt dit jaar een serieuze kans op de overwinning. De oudste van de gebroeders Pools, jongste broer Ruud moet helaas om medische redenen de koers over de Breestraat laten schieten, heeft met Barbert één van de favorieten tot zijn beschikking. De vierjarige hengst won bij zijn debuut in het Overijsselse Vroomshoop en bereikte daarna de finale in Hoofddorp. Ondanks dat Pools, al sinds jaren woon- en werkzaam in Duitsland, al een heel leven in de drafsport actief is, won hij nog nooit in Beverwijk.

Extra dimensie

Quick du Vivier verdedigt in Beverwijk zijn titel. De Duitse ruin boekte vorig jaar met Cees Imming een sensationele overwinning; de grootste verrassing van het vorige seizoen. Dit jaar bereikte hij tot dusver de vijfde plaats in Zwanenburg, maar de vorm is zichtbaar groeiende. De twee finalisten van de koers vorige week in Santpoort verschijnen ook aan de start. Winnaar Zenito Hanover staat voor een lastig karwei tegen de snelle Iper Flying, terwijl verliezend finalist Tamburini voor een pittige opgave staat tegen Zero Option Lane. Beide deelnemers maken volop kans op een klassering.

De Rabobank IJmond prijs geeft een extra dimensie aan de koers over de traditioneel bomvolle Breestraat. De pikeur die de meeste punten verdient tijdens de kortebanen van IJmuiden, Santpoort, Beverwijk en Heemskerk kan een mooie bokaal en geldprijs tegemoet zien. Aad Pools en Frans van der Blonk, de winnaars van de eerste twee koersen, staan op respectievelijk de eerste en derde plaats. Pools moet echter Jan Thijs de Jong naast zich dulden, die beide kortebanen de finale haalde. Lindsey Pegram en John de Leeuw delen de vierde plaats in dit klassement.

Ben je er niet bij in Beverwijk, maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf donderdagmorgen je weddenschappen!
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

Beverwijk Cijfers en Feiten 2015

Haute equipe LOGOa 600

Toonaangevend adviesbureau binnen de publieke sector op het terrein van complexe organisatorische, juridische, ruimtelijke en financiële vraagstukken.
www.haute-equipe.nlinfo@haute-equipe.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.