20 Paarden aan de start in Bemmel

7 augustus 2015 07:25

Bella Madonna met pikeur John de Leeuw is dit jaar de grote favoriet voor de kortebaan op de Teselaar in Bemmel. De merrie werd tijdens haar laatste start sterk tweede in Voorschoten en wordt in staat geacht om de concurrentie haar wil op te leggen. De eerste start is dinsdag om 13.30 uur.

Bekijk het deelnemersveld. Klik op de paarden en pikeurs voor meer informatie. Bekijk ook het officiële document van de NDR met het deelnemersveld; de printvriendelijke versie.

Na een moeizame start op het sprintwerk begint de snelle Bella Madonna het kortebanen steeds beter te begrijpen. Waar ze eerst nog wel eens galoppades maakte, vielen de puzzelstukjes eind juli in Voorschoten in elkaar. Ze verloor toen na een uitstekende koers in de finale van Uno des Jacquets met Aad Pools, die toen nog een ontheffing had van vijf meter. Bella Madonna heeft vanwege haar leeftijd (vier jaar) een voorgift van vijf meter. Wanneer ze de fouten van eerder in het seizoen achterwege laat, moeten de tegenstanders tot het uiterste om haar te achterhalen.

Handicap

De meeste concurrenten starten met een handicap van vijf meter en hebben dus maar liefst tien meter achterstand op de favoriet. Onder hen onder andere Blackpearl Trans R en Co Swagerman; de winnaars in Bemmel in respectievelijk 2013 en 2014.

Wim van Buytene ziet de koers in Bemmel als een thuiswedstrijd. Vanuit het Brabantse Groeningen is de koers over de Teselaar voor hem het beste bereikbaar. Hij was de eerste winnaar van de kortebaan in Bemmel. In 2007 won hij met Kaizarda Laurelton. Dit jaar gaat de trainer en pikeur de strijd aan met Howings Kumpel en Zam Avon. Beide paarden verkeren in goede vorm en maken kans op een mooie eindklassering.

Ben je er niet bij in Bemmel, maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf dinsdagmorgen je weddenschappen!

Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

Haute equipe LOGOa 600

Toonaangevend adviesbureau binnen de publieke sector op het terrein van complexe organisatorische, juridische, ruimtelijke en financiële vraagstukken.
www.haute-equipe.nlinfo@haute-equipe.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.