TipCompetitie: Vliegende start John de Vries

7 mei 2018 11:21

John de Vries is magistraal aan het nieuwe kortebaanseizoen begonnen. Met een dagscore van maar liefst 34 punten is hij de eerste koploper van het jaar. De concurrentie zit hem echter op de hielen. Zes deelnemers scoorden slechts één punt minder dan De Vries. 

De Vries was één van de negentien deelnemers die een overwinning van Barbert voorzag. Dat leverde de deelnemer uit Heemskerk zes bonuspunten op. Naast Barbert tipte hij Dutch Buitenzorg, de debuterende Hannie Swagerman en Southwind Raptor. Met dit kwartet tipte hij drie van de vier halve finalisten, terwijl Dutch Buitenzorg de derde omloop wist te bereiken. Een fraaie prognose, die hem terecht de hoogste score van de dag opleverde.

Titelverdediger Martin Timmer scoorde slechts één punt minder. In plaats van Hannie Swagerman koos hij voor Zero Option Lane, die één punt minder scoorde. André Brakenhoff, Hans Bak en Paul van Diest vulden exact dezelfde prognose als Timmer in. E. Haazelager koos voor Barbert en Southwind Raptor, maar vulde zijn kwartet aan met de twee deelnemers van Frans van der Blonk, Sandvangens Titan en Hannie Swagerman. Willie van der Mespel liep de bonuspunten van Barbert mis door Dutch Buitenzorg als winnaar te voorspellen, maar was de enige deelnemer met de eerste drie paarden van de middag in haar prognose, te weten Barbert, Cha Cha Cha en Southwind Raptor. Een fraai staaltje van voorspellen!

In tegenstelling tot voorgaande jaren werken we dit seizoen niet met regioklassementen, maar met drie periodes. De eerste periode behelst de eerste tien kortebanen van het seizoen, met als start de koers over de Dorpsstraat in Assendelft en als finale de kortebaan over de Kruisweg in Hoofddorp. De resterende achttien kortebanen worden op hun beurt ook weer in twee periodes verdeeld. De verschillen die zijn ontstaan na de eerste kortebaan van het seizoen zijn nog gemakkelijk te overbruggen, dus in Wognum kan het klassement weer flink worden opgeschud!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.