TipCompetitie: Sassenheim is voor Jan van Grieken

19 juni 2017 14:24

Jan van Grieken mag zich de winnaar noemen van de dagprijs van Sassenheim. De liefhebber uit Warmond scoorde net zoals dorpsgenoot Henny van Seggelen en C.P.Venema 35 punten, maar was de eerste van de drie die zijn prognose opstuurde. Erwin Limmen blijft nog altijd koploper in het totaalklassement, maar zag runner-up Kees Knijnenburg dichterbij komen.

Van Grieken koos net zoals Van Seggelen en Venema voor het kwartet Fuggedaboutit, Casanova, Viva’s Limburgia en Dutch Buitenzorg en voorspelden daarbij de juiste winnaar van de koers over de Teijlingerlaan. Zij waren overigens niet de enigen; in totaal kozen 25 van de 120 deelnemers Fuggedaboutit als winnaar in Sassenheim. Van Grieken stuurde zijn prognose donderdag echter twee uur eerder in dan Van Seggelen, terwijl Venema vrijdagochtend zijn tips doorgaf.

Leon Zoetemelk bleef één punt verwijderd van de hoogste dagscore. Hij koos in vergelijking met bovengenoemd kwartet voor Barbert in plaats van Dutch Buitenzorg. Beide paarden werden tijdens de derde omloop uitgeschakeld, maar Dutch Buitenzorg wist, in tegenstelling tot Barbert, nog een kamprit af te dwingen. Dat ene puntje deed Zoetemelk net de das om, want de Voorschotenaar was één van de eerste deelnemers die donderdag zijn prognose verzond.

Stunt

Slechts één deelnemer voorzag de stunt van Gently Boko. Opvallend genoeg was dat de nummer laatst van het dagklassement, Cees Welp. Welp stuurde een opvallende prognose in, waarbij hij uit ging van een heel verrassend koersverloop. Het liep echter totaal anders. Felipe A, Bronco Boko en Fine Boko werden puntloos uitgeschakeld tijdens de eerste omloop. Met de zeven punten van Gently Boko wist Welp de eer nog enigszins te redden.

Van Grieken, Van Seggelen en Venema zijn met zijn drieën de eerste koplopers van het regioklassement ‘Bollenstreek’, wat volgende week verder gaat met de koers in Zwanenburg. Daarna volgen Hoofddorp, Bemmel, Hillegom, Lisse en Utrecht.

In het algemeen klassement deed Kees Knijnenburg goede zaken. Hij wist zijn achterstand op koploper Limmen bijna te halveren en kijkt nu tegen achterstand aan van zes punten. Ralph Demmers moest pas op de plaats maken en verloor tien plaatsen. Daardoor schoof Alex Koster door naar een virtuele podiumplaats, die hij moet delen met Jeroen Bakker. Wil Verduin, André Uljee en Yuri van Buren maakten mooie sprongen en staan nu op de vijfde en (gedeelde) zesde plaats. Ook Ton Zuidgeest deed een flinke stap voorwaarts en staat nu op de negende plek, net achter Jaap Kruik en slechts één punt voor Bernhard van der Pols, Willie van der Mespel en Paul van Diest.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.