TipCompetitie: Rob Slootbeek in zetel

9 juli 2018 13:21

Rob Slootbeek zit in een zetel op weg naar de eindzege in de eerste periode. Door twee prima dagscores in Egmond aan den Hoef en in Warmond koestert hij met nog twee kortebanen te gaan een grote voorsprong op zijn directe achtervolgers. De dagzeges gingen echter aan zijn neus voorbij. Ben Niersman haalde flink uit op de Hoever S, terwijl Sem Hilgersom met ‘zijn’ Emi van Jip de dagprijs greep in Warmond.

Ben Niersman leverde in Egmond aan den Hoef een bijna perfecte voorspelling af. De liefhebber uit de badplaats Noordwijk was één van de zestien deelnemers die een zege van Crazy Lover voorspelde, met verder Verseau Blue en Hero Baldwin. Alleen zijn vierde paard Calistokingsdeep wist de halve finale niet te bereiken, maar zorgde er met vier punten wel voor dat Niersman uitkwam op een dagscore van 35 punten.

Erik Duijn stuurde de op één na beste voorspelling in. Naast Crazy Lover als winnaar tipte hij ook de verrassende Harley D Energy, die naar een sterke tweede plaats liep. Helaas voor Duijn kwamen Emi van Jip en Chaman Rapida niet verder dan de respectievelijk tweede en derde omloop, waardoor hij bleef steken op drie punten van dagprijswinnaar Niersman.

Sprokkelen in Warmond

Waar er in Egmond aan den Hoef flink op los werd gescoord, was het in Warmond voor veel deelnemers sprokkelen naar punten. De drie favorieten van het spelende publiek, Crazy Lover, Columbine Lep en Ronny Brandt, moesten al vroeg in de koers afhaken, wat flink wat punten kostte. Deelnemers met twee of meer deelnemers in de derde omloop werden daardoor spekkoper.

Zoals Sem Hilgersom, die zelfs met twee deelnemers de halve finale wist te bereiken. Ronny Brandt en Columbine Lep lieten het zoals eerder vermeld afweten, maar met Evison en Emi van Jip had de tienjarige liefhebber twee hete ijzers in het vuur. De beide paarden scoorden samen negentien punten, wat hem in totaal een score opleverde van 25 punten; de hoogste van de dag. Dubbel feest dus voor de nummer vier van het Algemeen Klassement van vorig jaar, die na afloop van de koers als één van de 87 eigenaren van Emi van Jip mocht poseren voor de huldigingsfoto.

Matthieu van Winsen kwam slechts één puntje tekort voor zijn tweede dagprijs dit seizoen. Eerder was Van Winsen al de winnaar van de dagprijs van Wognum. Van Winsen had met Blackpearl Trans R en Evison ook twee halve finalisten in zijn prognose, aangevuld met Columbine Lep en Every’s wish. Het was net niet genoeg om Hilgersom van de dagzege af te houden.

Periode

Met nog de kortebanen van Schiermonnikoog en Hoofddorp voor de boeg lijkt de zege in de eerste periode zo goed als binnen voor Rob Slootbeek. Zijn voorsprong op de concurrentie bedraagt nu dertien punten. Sem Hilgersom is de nieuwe nummer twee van het klassement. Ook Ben Niersman profiteerde van zijn hoge dagscores en staat op de derde plaats, een positie die hij moet delen met Leon Zoetemelk. René van Delft zakte van de derde naar de vijfde plaats, maar kan nog altijd aanhaken bij de deelnemers die strijden om het podium.

Fred Frelin maakte een reuzensprong vanaf de 27ste plaats naar plek zes. De winnaar van de TipCompetitie in 2013 staat nipt voor Eric Goedhart, de nummer drie van de TipCompetitie in 2016. Ook Leonardus Bossink en André Uljee volgen op korte afstand, terwijl Daan IJperlaan en Jennifer van den Bosch de Top 10 completeren.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.