TipCompetitie: perfecte prognose Cees van den Beukel

30 juli 2017 15:45

De kortebaan van Voorschoten heeft weinig veranderingen in de TipCompetitie teweeg gebracht. Martin Timmer blijft voor de tweede kortebaan op rij de trotse lijstaanvoerder, terwijl Ap Opdam nog altijd profiteert van zijn weergaloze score in Warmond en daarom het regioklassement ‘Westland’ aanvoert. Extra aandacht is op zijn plaats voor Cees van den Beukel, die in Voorschoten een perfecte score behaalde.

Tijdens de vorige kortebaan in Stompwijk werd er flink gescoord door de deelnemers aan de TipCompetitie. In Voorschoten was dat minder het geval. Evison was door vrijwel alle deelnemers in de prognose opgenomen, maar de koffievos stelde teleur in Voorschoten. Zij die de pupil van trainer Cees Hetteling links hadden laten liggen, werden beloond. Zoals Cees van den Beukel, die niet Evison maar juist zijn tegenstander van de eerste omloop Contador had getipt. Van den Beukel voorspelde daarnaast ook Jagger Broline als winnaar en had ook de twee paarden die streden om de derde plaats tijdens de troostfinale, Obelix West en de debuterende Viking Cehere, bij zijn kwartet paarden gezet. Het resultaat: een perfecte score!

Ap Opdam nam na Warmond een enorme voorsprong in het regioklassement ‘Westland’, maar voelt inmiddels de hete adem van zijn achtervolgers in zijn nek. Kees Knijnenburg halveerde zijn achterstand en volgt nu op vier punten. Harry Toebes volgt op de derde plaats met negen punten achterstand op Opdam. Bernhard van der Pols en Bob de Leeuw maken de Top 5 compleet. Zij hebben dertien punten minder dan Opdam.

De volgende kortebaan voor het regioklassement ‘Westland’ is volgende week dinsdag in Nootdorp. Niet veel later volgt De Lier. De finale van dit klassement laat even op zich wachten. Pas in Roden, waar elke gewonnen rit weer twee punten waard is, valt de beslissing.

In het algemeen klassement veranderde er weinig. Martin Timmer is nog altijd de lijstaanvoerder en zag voormalig koploper Kees Knijnenburg zijn achterstand niet verkleinen. Gerard Jungbacker maakte een stapje omhoog en staat nu derde, een plek die hij overigens moet delen met Iris Opdam. Dat ging ten koste van Edgar van der Linden, die nu vijfde staat. Ton Zuidgeest houdt de Stompwijkse eer hoog en staat na twaalf van de 28 kortebanen zesde, één plekje boven Ralph Demmers, die lang bovenaan stond. Bernhard van der Pols, die in Voorschoten langs de baan werd verrast met een eigen plantsoen, staat achtste, voor Wil Verduin, Alex Koster en Jeroen Bakker.

De volgende kortebaan is de ‘hoogmis’ in Santpoort. Tijdens deze koers is elke gewonnen rit weer twee punten waard, dus de deelnemers zullen hard moeten strijden voor hun plaatsen in de diverse klassementen. Santpoort maakt deel uit van het regioklassement ‘Zaanstreek’, waarin Erwin Limmen de leiding heeft. Martin Timmer volgt op twee punten; Bob de Leeuw en Shirley Brugman kijken tegen een achterstand aan van vijf punten.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.