TipCompetitie: Matthieu van Winsen scoort in Wognum

14 mei 2018 20:45

Matthieu van Winsen kan tevreden terugkijken op de kortebaan van Wognum. De deelnemer uit Warmond scoorde tijdens de koers over de Kerkstraat de meeste punten en schreef daarmee de koers in het Westfriese dorp op zijn naam. John de Vries is na twee kortebanen nog altijd de koploper in de eerste periode.

Met Cattiva Byd scoorde Van Winsen veertien punten. Naast de punten die de gewonnen ritten van de razendsnelle merrie opleverden, kon Van Winsen ook nog eens vier bonuspunten bijschrijven door de winnaar van de kortebaan in Wognum juist te voorspellen. Hij was overigens niet de enige. In totaal voorzagen maar liefst 85 deelnemers een overwinning van de eigenwijze merrie van Jan Demmink.

Verschil

Naast Cattiva Byd tipte Van Winsen de debuterende Verseau Blue, Obelix West en Emi van Jip. Laatstgenoemde maakte net het verschil voor Van Winsen, die als Super Vriend één van de mede-eigenaren is. Bert Schreuder, de nummer twee van de dag, tipte ook Cattiva Byd, Verseau Blue en Obelix West, maar zag een ook een finaleplek weggelegd voor Calistokingsdeep. Hoewel de tweevoudig kortebaanwinnaar na bijloting als vierde finishte, scoorde Emi van Jip vijf punten, terwijl Calistokingsdeep bleef steken op vier.

Hoewel El Salvador in Wognum voor het eerst aan de start verscheen op een kortebaan, durfden enkele deelnemers het aan om de nieuwe aanwinst van trainer Hans Bot mee te nemen in hun prognose. Het leverde René van Delft, Wil Verduin en Cees Welp een mooi aantal van negen punten op. Van Delft durfde het zelfs nog aan om ook een tweede debutant in zijn prognose op te nemen, te weten Verseau Blue. Daarmee was hij één van de 25 deelnemers die een geslaagd debuut van de pupil van trainer Cees Hetteling voorzag.

Koppositie

John de Vries verstevigde in Wognum zijn koppositie. Vorige week na Assendelft had hij slechts één punt voorsprong op de concurrentie, maar inmiddels volgt de nummer twee van het klassement op vijf punten. Die nummer twee is nu Bert Schreuder, die met zijn prima score in Wognum een mooie sprong maakte naar de positie van runner-up. Paul van Diest, René van Delft en Willie van der Mespel delen de derde podiumplaats. Zij volgen op twee punten van Schreuder en inmiddels zeven punten op De Vries. E. Haazelager, Flip Vervliet, Rob Slootbeek en Martin Timmer behoren tot een selecte groep van acht deelnemers, die zowel de winnaar van Assendelft als van Wognum juist voorspelde. Het levert hen vooralsnog een plek in de Top 10 op, die wordt gecompleteerd door Johan Ramkema.

De volgende koers vindt over een week plaats in Venhuizen, vijf dagen later gevolgd door de kortebaan van Duindigt, de eerste sinds 2015. De deelnemerslijst van Venhuizen is waarschijnlijk donderdag 17 mei al bekend, dus alle deelnemers hebben alle tijd om eens goed over hun prognose na te denken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.