TipCompetitie: Fred Frelin wint ‘Bollenstreek’

8 oktober 2017 10:40

Fred Frelin heeft het regioklassement ‘Bollenstreek’ op zijn naam geschreven. De oud-winnaar van het totaalklassement passeerde in Utrecht langdurig koploper Ralph Demmers en legde zo beslag op de eerste plaats. Miranda Slootbeek behaalde met de koers over de Maliebaan de meeste punten, terwijl Martin Timmer zijn derde eindzege op rij bijna binnen heeft.

Voor de kortebaan in Utrecht hadden de deelnemers de keuze uit verschillende topsprinters, die tijdens hun laatste deelnames niet hadden weten te overtuigen. Dat maakte het samenstellen van het ideale kwartet tot een uiterst lastige keuze. De deelnemers die het aandurfden om Southwind Raptor te tippen werden daar flink voor beloond. De ruin van eigenaartrainer Bert de Boer draafde geen meter tijdens zijn laatste start in Lisse, maar was in Utrecht een klasse apart. De dertien deelnemers die Southwind Raptor als winnaar hadden getipt, incasseerden vijf bonuspunten welke doorslaggevend bleken te zijn in de verschillende klassementen.

Miranda Slootbeek stuurde de beste prognose in. Naast Southwind Raptor tipte ze Donder Frejo, Viking Cehere en Blue Diamond As. Het leverde haar 53 punten op. Het kwartet achtervolgers -bestaande uit Fred Frelin, Fred Overdevest, Ton Zuidgeest en René van Balen- dat op de gedeelde tweede plaats eindigde had Casanova meegenomen in hun prognose in plaats van Viking Cehere en dat maakte het verschil.

Ralph Demmers had vrijwel het gehele seizoen de leiding in het regioklassement ‘Bollenstreek’, maar moest op het beslissende moment zijn koppositie afstaan aan Fred Frelin. Demmers bleef in Utrecht steken op dertig punten en werd daardoor bij het sluiten van de markt gepasseerd door drie deelnemers. Fred Frelin legde uiteindelijk beslag op de eerste plaats, met ruime voorsprong op de twee deelnemers die hem op het erepodium flankeren, Jacco Mohlmann en Roland Ligtenberg. Een mooi succes voor Frelin, die in 2013 het totaalklassement van de TipCompetitie op zijn naam schreef, maar de afgelopen seizoenen in de anonimiteit leek te zijn verdwenen.

Kees Knijnenburg moet na de kortebaan in Utrecht de strijd om het podium noodgedwongen staken. Knijnenburg zag drie van zijn paarden al tijdens de eerste omloop worden uitgeschakeld en scoorde uiteindelijk maar zestien punten. Met een achterstand van 24 punten op de nummer drie lijken zijn kansen op het erepodium verkeken. Daarmee gaat zijn seizoen als een nachtkaars uit. Knijnenburg was vanaf de kortebaan van Venhuizen altijd terug te vinden bij de eerste drie deelnemers van het Totaalklassement en had zelfs even de leiding.

Achter de ongenaakbare Martin Timmer, die zich met een voorsprong van twintig punten op kan maken voor zijn derde eindzege op rij, staat Ton Zuidgeest nu tweede. Fred Frelin rukte op naar de derde plaats, met een voorsprong van negen punten op Sem Hilgersom. Piet Zwart volgt op zijn beurt weer op tien punten van Hilgersom en heeft Kees Duijnisveld en Kees Knijnenburg achter zich. Erwin Limmen staat achtste, voor Kees de Bock en Iris Opdam.

Met nog slechts de kortebaan van ’t Zand voor de boeg vechten de deelnemers van de TipCompetitie nog om drie prijzen. Uiteraard om de dagprijs, die weer zal worden berekend met twee punten voor een gewonnen rit. Hoewel de verschillen groot zijn, is de strijd in het Totaalklassement nog altijd niet beslist. Een verrassend koersverloop dat door één der deelnemers wordt voorzien kan de Top 10 wellicht nog flink opschudden. De strijd om de eerste plaats in het regioklassement ‘West-Friesland’ is daarentegen razend spannend. Jur Visser en Ruud de Groot delen de koppositie. Barry Opdam volgt op vijf punten achterstand, vlak voor Iris Opdam en Sem Hilgersom. Succes met het invullen van de laatste prognose van de TipCompetitie van dit seizoen!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.