TipCompetitie: Fred Frelin haalt uit in Middenbeemster

2 september 2017 11:34

Fred Frelin heeft beslag gelegd op de dagprijs van de kortebaan in Middenbeemster. Frelin, in 2013 winnaar van de TipCompetitie, haalde een karrenvracht aan punten met Dutch Buitenzorg en was daardoor niet meer te achterhalen door de concurrentie. De kop van het algemeen klassement werd flink door elkaar geschud, waardoor tweevoudig winnaar Martin Timmer zich weer lijstaanvoerder mag noemen. Sem Hilgersom nam met minimaal verschil de leiding in het regioklassement West-Friesland.

Slechts zes deelnemers voorzagen voor de koers over de Rijperweg een overwinning van Djimmy Schneider en zijn Nederlands kampioen Dutch Buitenzorg. Naast Fred Frelin waren dat Ab Haak, Bridget Zoetemelk, Corina Zitman, Mats Lighthart en Sem Hilgersom. Dat leverde hen een fraai aantal van elf bonuspunten op, waardoor zij ook de eerste zes plaatsen in het dagklassement van Middenbeemster innemen. De dagprijs ging met ruime voorsprong naar Frelin. De voormalig winnaar uit Zeewolde koos naast Dutch Buitenzorg voor Fleur Swagerman, Barbert en de verrassende finalist Every’s wish. Corina Zitman, vorig jaar winnaar van de dagprijs in Middenbeemster door als enige Sammarco als winnaar te voorspellen, koos ook voor Dutch Buitenzorg, Fleur Swagerman en Barbert. Southwind Raptor maakte haar kwartet compleet.

Deelnemers aan de TipCompetitie sluiten vaak risico’s uit in hun prognose, maar soms kan een verrassende tip helemaal geen kwaad. Zo deed Viperio tijdens zijn debuut flink van zich spreken en miste slechts op een haar na de finale. De pupil van trainer Hugo Langeweg jr. scoorde desondanks negen punten. Hanjo Koordes, Henri Stol, Saskia van der Loos en Taede Bruijn durfden het aan de combinatie met Lindsey Pegram op de sulky te tippen en toonden aan dat een surprise best goed kan uitpakken.

Sem Hilgersom is de nieuwe koploper in het regioklassement ‘West-Friesland’. De jongste deelnemer aan de TipCompetitie koos na Wognum (Quiz de Ginai) en Venhuizen (Jagger Broline) opnieuw de juiste winnaar voor een kortebaan van dit deelklassement. Zijn voorsprong op de achtervolgers is echter minimaal. Fred Frelin en Wil Verduin volgen op slechts één punt achterstand. Ab Haak en Piet Zwart volgen op respectievelijk vier en vijf punten. Maandag staat in Schagen alweer de volgende kortebaan voor dit regioklassement op het programma. Na deze koers volgt de koers over de Paktuinen in Enkhuizen, waarna er zowel tijdens het Nederlands kampioenschap in Medemblik als in ’t Zand dubbele punten kunnen worden gehaald.

Het blijft spannend in het algemeen klassement. Ralph Demmers moest een flinke pas op de plaats maken en zakte van de eerste naar de derde plaats. Zijn achterstand op de nieuwe koploper Martin Timmer is met vier punten echter te verwaarlozen. Kees Knijnenburg hield daarentegen stand en consolideerde zijn tweede plaats. De Leidschendammer volgt op slechts één schamel puntje van Timmer, die in Middenbeemster juist een mooie sprong maakte vanaf de derde plaats naar de koppositie. Erwin Limmen schoof een plaatsje op naar plek vier, een positie die hij moet delen met Ton Zuidgeest. Piet Zwart staat zesde, voor Wil Verduin en Fred Frelin, die voor het eerst sinds lange tijd weer een toppositie inneemt in het algemeen klassement. Alex Koster en Ap Opdam maken de Top 10 compleet, terwijl Kees Duijnisveld, de nummer twee van het algemeen klassement van vorig jaar, met minimaal verschil nog maar net buiten de Top 10 staat.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.