Zwanenburg: Sterke afvaardiging De Groningers

21 juni 2018 07:32

Stal de Groningers is er veel aan gelegen om zaterdag de kortebaan in Zwanenburg te winnen. Initiatiefnemer Michel Roggen heeft samen met zijn vrienden maar liefst zes paarden ingeschreven. De wielerbaan van HSC De Bataaf op de Kinheim is open vanaf ongeveer 12.30 uur. De start van de eerste omloop is omstreeks 14.30 uur. De toegang is gratis.

Cassari, gereden door kampioenspikeur John de Leeuw, start zaterdag als de favoriet in Zwanenburg. De merrie wint momenteel op de langebaan aan de lopende band. Ook het sprintwerk lijkt haar goed te liggen. In Venhuizen eindigde ze als vierde, maar maakte ze gedurende de middag een uitstekende indruk. In de beslissende fase was de pijp leeg.

Nieuwkomer

De Leeuw brengt ook Ben Hurry aan de start. Deze nieuwkomer op de kortebaan gaat het steeds beter doen. Omdat hij na drie starts nog geen 750 euro heeft verdiend, mag hij vertrekken vanaf 270 meter. Dat biedt mogelijkheden, hoewel de loting tegen de rappe Chaman Rapida een stuk beter had gekund.

Ook Fuggedaboutit is erbij. Een aantal bestuursleden van de organisatie heeft ‘een aandeel’ in dit paard. De ruin heeft bewezen bijzonder snel te zijn. Zo won hij vorig jaar de kortebaan van Sassenheim. Het is echter afwachten of hij goed de eerste meters kan doorkomen.

Titelverdediger

Titelverdediger Obelix West komt voor het eerst met Micha Brouwer aan de start. De ruin passeerde met de winst in Venhuizen de winsomgrens van 12.000 euro en mag daarom alleen met een leerlingpikeur nog vanaf de basisafstand vertrekken.

Ook Columbine Lep en Calistokingsdeep, die beiden vorig jaar twee kortebanen wonnen, behoren in Zwanenburg tot de kanshebbers. Tot de favorieten behoort ook Verseau Blue, die zowel in Wognum als in Venhuizen als de derde finishte.

In totaal strijdt het maximale aantal van 24 paarden om de prestigieuze Jan Offenberg-bokaal. Later volgt op deze website ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

Wedden

Runnerz heeft een mooie aanbieding voor alle kortebaanliefhebbers. Iedereen die nu een account aanmaakt op de website van de wedorganisatie en inzet op de kortebaan Zwanenburg kan een welkomstbonus van maar liefst 25 euro krijgen! Je bestudeert thuis op je gemak de deelnemers, hoeft niet in de rij te staan en zet via Runnerz.nl direct in! Klik op onderstaande banner en meld je aan!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.